ОСТАННІ НОВИНИ

На сайті облради з’явилася петиція з вимогою не закривати психоневрологічний диспансер

Дарина Смеречанська

|

На сайті Львівської обласної ради сьогодні, 24 травня, з’явилася петиція щодо недопущення ліквідації Львівського обласного клінічного психоневрологічного диспансеру шляхом приєднання до Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні. Про це повідомляє Львівський портал.

 

Як наголошується у документі, проект рішення про припинення діяльності психоневрологічного диспансеру, який збирається ухвалювати Львівська обласна рада, абсолютно суперечить суспільним інтересам та правам та є таким, що мусить бути анульованим.

«Львівський психоневрологічний диспансер є установою, що кваліфіковано надає послуги соціально важливого значення. Альтернативної психологічної служби у області нема, зате є наявні причини і бажання звертатись саме у цей заклад. Також, хочемо зазначити, що для нас і наших родин, як ймовірних користувачів послуг, Львівська психіатрична лікарня через низку факторів, серед яких високий ризик стигматизації, не може бути рівноцінно замінною психоневрологічному диспансеру», – наголошується у петиції.

Ініціатори петиції переконані у надважливості психоневрологічного диспансеру і вимагають його зберегти. Більше того, замість ліквідації психоневрологічного диспансеру просять сприяти його розвитку в цілях благоустрою медичної сфери.

Для розгляду документу потрібно зібрати тисячу голосів.

Як повідомляв Львівський портал раніше, під стінами Львівської облради 16 травня на пікет зібралися працівники Львівського обласного клінічного психоневрологічного диспансеру: медики вимагали не допустити реорганізації і ліквідації установи шляхом приєднання до Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *