ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові стартував форум «Я-Професія» для потребуючих підлітків

Юлія Бойчук

|

У Львові стартував форум «Я-Професія» для підлітків із шкіл-інтернатів, що прагнуть мати перспективне майбутнє, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Під час форуму організатори знайомлять бізнес-представників з дітьми із інтернатів, дитячих будинків сімейного типу, щоб згодом налагодити постійні професійні зв’язки та відкрити нові можливості потребуючим дітям. «Без зайвого пафосу, на дружній ноті».

Усіх учасників заходу переконують, що вони надзвичайно потрібні громаді та присутнім компаніям, бо несуть собою чудову опору для майбутнього бізнесу, політики і суспільства вцілому.

Заступниця голови львівської облдержадміністрації  Оксана Стоколос-Ворончук підкреслила важливість корпоративного наставництва у такому важливому життєвому виборі, бо саме діти будують майбутнє нашої держави.

За словами голови БФ «Українська Галицька Фундація» та організатора форуму  Валентини Ведровської, 10% потребуючих підлітків не можуть знайти себе і завершують життя самогубством.

«Існує проблема в Україні, що величезна кількість дітей, а це 106 тисяч, перебувають в  інтернатах. Кожного року 12 тисяч дітей стають випускниками цих закладів. І проблема полягає в тому, що за час свого перебування в інтернаті, діти дещо обмежені. У них маленький кругозір і вони не бачать світу та його можливостей. Відповідно, коли вони виходять з закладу то не знають що робити, чим зайнятися… Близько 10% поступає у заклади вищої освіти, а інша статистика говорить про те, що ще 10% закінчують життя самогубством, бо просто не знають що робити. Цим форумом ми розпочинаємо проект корпоративного наставництва, суть якого полягає в тому, що компанії підприємці, фірми будуть брати на себе умовну професійну опіку над дитиною з потребою. Надаватимуть певний супровід, проводитимуть стажування, розповідатимуть тонкощі тієї чи іншої професії, а з часом можливо навіть надаватимуть робочі місця у себе. Це перший крок до корпоративного наставництва», – повідомила вона.

Організатори сподіваються, що до кінця літа у них будуть досьє на всіх потребуючих підлітків Львівщини.

«На сьогодні ми «заманили» представників компаній суто для знайомства, а згодом планується виконання глибинної профорієнтації таких дітей де компанії та організації приділятимуть свою увагу по 3-5 годин для кожного індивідуально. Це робиться для того, аби вивідати по суті із потребуючого підлітка його здібності та уподобання. До кінця літа ми очікуємо отримати профілі більшості таких дітей на Львівщині, щоб налагоджувати безпосередній контакт між ними та потенційними компаніями-роботодавцями. На даний момент вже залучено дітей з Підкамінського НРЦ , а також дітей школи-інтернату з Рави-Руської… Станом на сьогодні працюємо лише на території Львівської області, бо це пілотний проект для країни» , – сказала Валентина Ведровська.

Організатори заходу обіцяють, що до проведення подібного роду форумів та подій залучатимуть все більше організацій, що в перспективі допоможе чималій кількості підлітків здобути усвідомлення свого близького майбутнього по всій Україні.

Фото: Юлія Бойчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *