ОСТАННІ НОВИНИ

Львівводоканал спростував інформацію про масштабну аварію на очисних спорудах

Олена Карп'юк

|

Як поінформували в ЛМКП «Львівводоканал», на каналізаційних очисних спорудах міста не виникало жодної надзвичайної події, яка б призвела до значного впливу на навколишнє середовище. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

«На території мулових полів тривають планові роботи із укріплення обваловки. Жодної масштабної події виливу нечистот, як це поширюють деякі ресурси, у нас не було. Накопичення мулу на території очисних споруд відбувається у мулових лагунах. Мул, що утворюється в процесі очищення стічної води, має вологість 98%. У лагунах відбуваються процеси природного очищення мулу: тверда фракція осідає, а рідина випаровується. Щороку ми проводимо земляні роботи для того, щоб убезпечити мулові поля від переповнення на випадок дощу. Зокрема, зараз ми використовуємо для укріплення ґрунт, який утворюється під час реконструкції вулиці Богданівської», − зазначили у Львівводоканалі.

Зазначимо, нещодавно мешканці вул. Пластової заявили про те, що на очисних спорудах Львівводоканалу прорвало дамбу мулових полів.

Нагадаємо, у ЛМКП «Львівводоканал» реалізовують проект модернізації пісколовок та будівництва біогазової станції, що дозволить скоротити кількість мулу втричі та зменшити викиди вуглекислого газу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *