ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська опера запрошує на унікальні концерти та легендарні опери

Соломія Григор'єва

|

Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької з 22 по 26 травня підготував для своїх відвідувачів чимало шедеврів театрального мистецтва. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі театру.

 

ПЕРЕЛІК ПОДІЙ ЛЬВІВСЬКОЇ ОПЕРИ НА ТИЖДЕНЬ:

Вівторок, 22 травня – оперета «Летюча миша»

«Летюча миша» – одна з найдивовижніших оперет не тільки автора Йоганна Штрауса-молодшого, але й загалом з усіх існуючих.

Оперета названа на честь головної героїні Розалінди, яку чоловік не впізнав на балу в костюмі летючої миші і закохався в неї без пам’яті. На цьому маскараді була ще одна маска, яка зуміла проявити талант і здійснити заповітну мрію…

Початок о 18.00. Квитки за посиланням  – Летюча миша

Середа, 23 травня – концерт «Шана Ріхардові Вагнеру» (Дзеркальна зала)

Шанувальників музичного мистецтва запрошують послухати уривки найвідоміших творів німецького композитора Ріхарда Вагнера. У програмі концерту звучатимуть фрагменти таких опер маестро: «Летючий голландець», «Лоенгрін», «Нюрнберзькі майстерзингери», «Трістан та Ізольда»,…

Виконуватимуть уривки лауреати багатьох українських та міжнародних конкурсів віолончеліст Віктор Рекало та піаністка Ганна Саламатова. Вступне слово матиме кандидат мистецтвознавства, автор просвітницьких проектів про музичний театр, ініціатор та куратор проекту «Оперний салон» у Національній опері України Анна Ставиченко.

Початок о 19.00. Квитки за посиланням  – Шана Ріхардові Вагнеру

Четвер, 24 травня – концерт «Родимий краю» (Дзеркальна зала)

Провідні солісти та камерний оркестр Львівської національної опери запрошують львів’ян та гостей міста до Музичного салону. Ц програмі цього концерту звучатимуть твори українських композиторів М.Колесси, А.Кос-Анатольського, Є.Козака, В. Флиса.

Початок о 19.00. Квитки за посиланням  – Родимий краю

П’ятниця, 25 травня – Вечір пам’яті Василя Отковича (Дзеркальна зала)

Василь Откович – український мистецтвознавець, кандидат мистецтвознавства, дослідник народного іконопису, доцент, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, заслужений діяч мистецтв України, член Національної спілки художників України. На превеликий жаль, минулоріч 25 травня художних відійшов у вічність…

Відтак, Львівська опера запрошує відвідувачів на вечір пам’яті видатного митця. Детальніше – за посиланням.

Початок о 15.00. Квитки за посиланням  – Вечір пам’яті Василя Отковича

П’ятниця, 25 травня – фольк-опера-балет «Коли цвіте папороть»

Фольк опера-балет «Коли цвіте папороть» Євгена Станковича – явище унікальне і за жанром, і за сценічною історією. Твір був написаний у 1977 році, але ніколи не мав повного сценічного втілення. Наш театр узяв на себе сміливість яскраво й  феєрично зреалізувати неймовірно красиве мистецьке полотно, зіткане з фольклорних мотивів, поданих сучасною музичною мовою.

У цій новаторській виставі нема традиційного сюжету, звичних для опер арій, дуетів. У першій дії заглянемо в барвисті часи язичництва, коли формувалася прадавня культура українського народу в єднанні людини й природи; у другій відчуємо у наші бурхливі дні з відлунням війни, з героїкою, навіяною спогадами про  волелюбне козацтво, з тривогою про загрозу можливої майбутньої катастрофи.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням  – Коли цвіте папороть

Субота, 26 травня – фольк-опера-балет «Коли цвіте папороть»

Початок о 18.00. Квитки за посиланням  – Коли цвіте папороть

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *