ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян запрошують на фестиваль New Wave Exhibition

 Юлія Бойчук

|

У Львові готуються до міжнародного фестивалю сучасного мистецтва і креативних індустрій New Wave Exhibition, який відбуватиметься у нашому місці вже втрете. Грандіозний захід триватиме три дні із 25 по 27 травня і до участі у ньому запрошено відомих митців, зірок та блогерів. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомили організатори заходу, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Прес-конференція розпочалася із театралізованого перформансу, коли із великого чорного «кубу Малевича» виривалися люди одягнені в червоне. За задумом організаторів, ці люди являли собою неперсоніфікованих учасників фестивалю, що через свою креативність і нестандартні підходи змінюють хід тенденцій, пропонуючи щось нове й цікавіше.

За словами організаторів увесь акцент фестивалю спрямований на людей, яких не помічають, але ті згодом стають справжніми зірками.

«На нас чекає фестиваль інновацій і нових цінностей… Світ у зоні турбулентності. Технічний процес стрімко розвивається і нас чекає роботизоване майбутнє. Відповідно власне креатив, креативна діяльність буде набувати попиту і ми хотіли б цю ідею пропагувати в маси, тому й робимо максимально нестандартний фестиваль… Креатив це більше ніж просто мистецтво, це все що стосується нових рішень, які міняють соціум і взагалі цілий світ», –повідомила організатор фестивалю Олена Рилюк.

На заході планують представити понад 15 напрямків мистецтва та креативних індустрій – це музика, шоу, візуальна експозиція, відео-арт, мистецтво, культура та багато іншого. Також заплановано проведення першого в Україні міжнародного біт-бокс батлу. Всього ж до триденного фестивалю залучено 242 учасника.

Організатори розповідають, що для відвідувачів готують різні зони експозицій, зокрема, зону нових технологій та зону з аніматорами. Родзинкою вечірнього шоу  стане лазерна арфа, якої не існує матеріально, але насолодитись її звучанням зможе кожен присутній. Також у програмі виступи балерин, барабанне та паперове шоу.

Відкриття фестивалю відбудеться в п’ятницю, 25 травня, у формі вечірки з зірковим гостем – Олегом Михайлютою, більш знаного, як Фагот із гурту ТНМК, який повстане перед глядачами у новому амплуа. Вечірка триватиме з восьмої години вечора до четвертої години ранку.

На суботу заплановано лекційну частину з виставкою, хенд-мейд ярмаркою, майстер класами та цікавими перформансами. На вечір цього ж дня організатори підготували «відривну вечірку» з діджеєм Summer of Haze.

Третій день (неділя), буде також насичений. Передбачено ряд цікавих лекцій та майстер класів. Цього дня серед запрошених гостей буде Слава Фролова – суддя шоу «Україна має талант». Вона проведе лекцію і зустрінеться з молодими українськими та львівськими митцями. Окрім того запрошено й відомих блогерів, але їхні імена організатори тримають у таємниці. Лише ті, хто відвідають подію, дізнаються хто ж це.

Зауважмо, що усе дійство відбуватиметься на території Fest Republic, (вул. Старознесенська, 24−26), де територія колишнього необлаштованого заводу перетвориться у велику виставкову залу. До неї приїдуть митці з усієї України під керівництвом арт-куратора і відомої художниці Даші Кольцової.

Нагадаємо, що фестиваль відбувається вже третій рік поспіль, і цього року його позиціонують як платформу для творчих людей різних напрямків. Перший рік проведення подію відвідало близько 1500 осіб, другий рік – 2600 , цього року організатори сподіваються, що подію відвідають близько 4000-5000 осіб.

Фото: Юлія Бойчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *