ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська міськрада дозволила будувати готель біля Парку культури

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 17 травня, під час сесії Львівської міської ради депутати затвердили детальний план території у районі вул. Уласа Самчука, вул. Паркової, вул. І. Франка до межі Стрийського парку. Згідно з ним біля Парку культури з’явиться готель на 16 номерів та ресторан. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Згідно з цим детальним планом ФОП Корнієнко С. Є. хоче реконструювати житловий будинок на вул. Лижв’ярській, 30 під готель із рестораном на 48-50 посадочних місць. Максимальна висота в стінах проектованого готелю становить 13,95 м, а це – орієнтовно 4 поверхи.

Також Для паркування автомобілів ФОП Корнієнко С. Є. пропонує облаштувати гостьову стоянку (не менше 6 машиномісць) для відвідувачів готелю з тильної сторони вулиці.

Під час обговорення цього питання начальник управління архітектури та урбаністики міської ради Юліан Чаплінський зауважив, що цей детальний план не передбачає нової забудови, однак підтвердив наміри щодо реконструкції будівлі на вул. Лижв’ярській, 30.

Нагадаємо, детальний план території у районі вул. Уласа Самчука, вул. Паркової, вул. І. Франка до межі Стрийського парку виконавчий комітет Львівської міськради погодив ще наприкінці березня.

Додамо, що неподалік парку культури також планують прокласти нову дорогу і звести 6-поверхівку.

Як відомо, що вже багато років на території Парку культури ведеться незаконне будівництво. Минулого року забудовник самовільно розширився у межах парку, проте встановлений ним паркан одразу демонтували. Власницею земельної ділянки, на якій ведеться незаконне будівництво, є дружина колишнього депутата облради та висуванця у мери Львова під час виборів-2015 від «Нашого краю» Олега Баляша.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *