ОСТАННІ НОВИНИ

Зловмисника, що підрізав працівницю поліції, взяли під варту

Соломія Григор'єва

|

Чоловіка, який поранив львівську патрульну, триматимуть під вартою. Хід розслідування на особливому контролі прокуратури. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

 

Нагадуємо, що подія трапилась 13 травня у Львові на вулиці Стрийській, під час оформлення правоохоронцями ДТП, що відбулась за участі транспортних засобів «Шкода Октавія» та «Лексус». Близько 17.30 водій автомобіля «Шкода», 43-річний мешканець Закарпатської області здійснив спробу втечі, завдавши патрульній поліцейській проникаюче ножове поранення у черевну порожнину. Зловмисника затримав напарник потерпілої, застосувавши вогнепальну зброю.

Такі дії зловмисника кваліфіковано за ст.348 КК України (посягання на життя працівника правоохоронного органу), якому у понеділок, 14 травня, повідомлено про підозру.

Учора, 15 травня, за клопотанням сторони обвинувачення чоловіку обрано найсуворіший запобіжний захід – тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Розслідування цього злочину доручено спеціалізованому слідчому відділу Нацполіції, а процесуальне керівництво здійснюватимуть працівники апарату прокуратури області.

Довідково: у разі доведення вини, згідно вимог ст.68 КК України, правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Крім цього, зазначимо, що за фактом ймовірного перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу при застосуванні зброї, на виконання ст.214 КПК України, прокуратура зареєструвала кримінальне провадження, про результати розслідування якого громадськість буде проінформовано додатково.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *