ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині рятувальники більше доби гасили пожежу на 15 га торфу

Олена Карп'юк

|

Вчора, 15 травня, об 11:38 год., рятувальники погасили пожежу торфу в с. Ситихів Жовківського району. Горіння ліквідували по всій площі займання – 15 га. Про це Львівському порталу повідомили у Головному відділі ДСНС у Львівській області.

 

До ліквідації пожежі залучили 62 рятувальників, 33 курсантів ЛДУ БЖД, 8 одиниць спецтехніки та 2 мотопомпи.

«Торф’яні пожежі відрізняються від решти пожеж тривалістю ліквідації та потенційною можливістю збільшення масштабів. Складність гасіння таких пожеж полягає у тому, що горіння проникає у більш глибокі шари торфу. При підземних пожежах, вогню на поверхні ґрунту немає, лише інколи він пробивається з-під землі, але скоро зникає. Але разом із тим виділяється дим, який стелиться по поверхні. Для ліквідації таких пожеж потрібна значна кількість людських та матеріальних ресурсів», – йдеться у повідомленні надзвичайників.

Водночас за даними департаменту цивільного захисту населення Львівської ОДА, протягом останньої доби на території області виникали ще дві пожежі торфу:

– поблизу м. Белз Сокальського району. Вогонь знищив торф окремими осередками на площі 0,055 га. Пожежу ліквідовано.

– в с. Бірки Яворівського району. Займання виникло на площі 1 га. Протягом дня рятувальники встигли ліквідувати горіння на площі 0,5 га.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *