ОСТАННІ НОВИНИ

Руїна Поморянського замку. В облраді не знають, як врятувати пам'ятку

Соломія Головіна

|

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин прокоментував ситуацію із аварійним станом Поморянського замку, наголосивши, що в обласному бюджеті нема можливості врятувати пам’ятку. Про це він сьогодні, 15 травня, розповів під час брифінгу, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Олександр Ганущин визнав, що облрада не спроможна вирішити проблеми Поморянського замку.

«На жаль, моя особиста думка з цього приводу така, що ми не маємо сьогодні змоги із можливостями обласного бюджету, тими управлінськими можливостями, які в нас є, вирішувати питання того стану, в якому перебуває пам’ятка», – наголосив голова Львівської облради.

Відтак Олександр Ганущин зазначив, що слід сконцентрувати свої зусилля на тих пам’ятках, які ще можна врятувати.

«Я не спеціаліст із реставрації, але із візуальних зображень видно, що цей замок, на жаль, не вдається втримати в належному стані. Як на мене, треба сконцентруватися на тих будівлях, які можна врятувати. Станом на сьогодні я не готовий говорити про можливі шляхи, засоби і бюджет порятунку цього замку», – зауважив він.

Як повідомляв Львівський портал, 12 квітня у Поморянському замку обвалилась стіна. Депутати Львівської облради наголошували, що замок ще можна відновити, але для цього потрібен інвестор.

Довідка

Поморянський замок — пам’ятка історії та архітектури в селищі Поморяни Золочівського районуЛьвівської області. Дотепер збереглись два двоповерхові корпуси і кругла кутова вежа. У південному корпусі є відкрита галерея.

Фото: ГО «КонтрФорс»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *