ОСТАННІ НОВИНИ

Аеропорту «Львів» знизять відсоток поборів до бюджету?

Андрій Котенський

|

Транспортний комітет ВРУ розгляне питання відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку аеропорту «Львів». Зокрема він пропонуватиме Кабміну знизити відсоток відрахувань аеропорту із 75 до 30%. Про це повідомив перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань транспорту Ігор Васюник.

 

За словами нардепа Ігоря Васюника, це питання назріло через те, що новий термінал аеропорту «Львів», який будувався ще до Євро-2012, має ряд незавершених і не зданих в експлуатацію об’єктів.

«На найближчі роки аеропорт потребує капітальних інвестицій в розмірі 231 млн грн. Від цього залежить не лише подальший розвиток львівського летовища, але й безпосередня безпека самих пасажирів. Але, на жаль, аеропорт не в змозі за рахунок частини чистого прибутку, який залишається після усіх відрахувань, покрити ці видатки. Саме тому разом з колегами народними депутатами звернулись до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням внести зміни до постанови КМУ щодо порядку відшкодування до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) державними підприємствами», – повідомив він.

Зокрема, Транспортний комітет запропонує Кабміну передбачити для ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького відрахування до державного бюджету частину чистого прибутку в розмірі 30%.

«Тобто, ми просимо, щоб 70% від чистого прибутку аеропорту залишались на підприємстві (на сьогодні залишається лише 25%) і були спрямовані на здійснення капітальних інвестицій та завершення будівництва. Таке рішення Кабмін раніше вже ухвалив щодо аеропорту «Бориспіль». За рахунок вивільнених коштів плануються: завершення ряду будівельних робіт та реконструкцій по інженерних мережах, самого аеродрому, придбання спецтехніки, необхідної для обслуговування великогабаритних повітряних суден», – повідомив Ігор Васюник.

На його думку цей крок дозволить збільшити пасажиропотік та кількість відправлених рейсів.

«Держбюджет при цьому точно не втратить, бо розвиток інфраструктури аеропорту «Львів» та збільшення кількості рейсів збільшить надходження до держбюджету за рахунок сплати інших (пов’язаних із ростом об’ємів та збільшенням кількості робочих місць) податків… Це ж рішення з колегами вирішили завтра розглянути на засіданні транспортного комітету ВРУ», – повідомив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань транспорту Ігор Васюник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *