ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові перевірятимуть городину, яку вирощують біля Грибовицького сміттєзвалища

Наталя Дуляба

|

Міський голова Львова Андрій Садовий доручив з’ясувати, наскільки забруднені землі біля Грибовицького сміттєзвалища, а також «розібратися» з вирощеними на них овочами, які місцеві потім продають на ринках міста. Про це сьогодні, 11 травня, йшлося під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, про це передає кореспондент Львівського порталу.

 

Обговорюючи водопостання сіл Великі і Малі Грибовичі, Малехова і Збиранки, директор ЛКП «Львівводоканал» Валентин Вольський зазначив, що мешканці використовують понаднормові обсяги води, бо поливають власні теплиці. А вирощені овочі потім продають на ринках Львова.

У свою чергу депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк наголосив, що місцеві активісти, які приїжджають до Львова, неодноразово наголошують на тому, що землі поруч із Грибовицьким сміттєзвалищем є вкрай забрудненими. Відтак він зауважив, що варто було б міській раді дослідити рівень забруднення цих земель, а також провести експертизу самої городини.

«З Малехова і Грибович до Львова дуже часто приїжджають активісти, і я сам навіть це чув, які кажуть, що землі «дико» отруєні, у них у десять разів від норми підвищений рівень онкозахворюваності. Але вони (місцеві мешканці, – ред.) вирощують огірочки, а потім возять до Львова на базар. Це питання потрібно вирішити. Варто перевірити стан їхніх земель і не допустити, щоб овочі з цих населених пунктів продавалися у Львові» – зазначив Юрій Кужелюк.

Відтак Андрій Садовий погодився із пропозицією депутата та доручив працівникам міської ради вивчити питання щодо забрудненості земель та городини, яку мешканці прилеглих до Грибовицького сміттєзвалища сіл везуть продавати до Львова.

Раніше мешканці села Малехів розповідали Львівському порталу, що справді використовують воду, яку подає Львівводоканал, для поливу власних городів. Адже вода із їхніх колодязів є непридатною для цього через шкідливі речовини, що потрапляють у ґрунтові води із Грибовицького сміттєзвалища.

Нагадаємо, з 1 червня  мешканці сіл Великі і Малі Грибовичі, Малехова і Збиранки не отримуватимуть безкоштовного водопостачання: за воду, спожиту понаднормово, вони тепер платитимуть.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *