ОСТАННІ НОВИНИ

Водяна арка аеропорту «Львів» зайняла друге місце на престижному авіасайті

Юлія Шпак

|

Кожного тижня відомий портал авіаційних новин anna.aero визначає кращу водяну арку в аеропортах світу. Цього разу переможцем став український аеропорт Київ (Бориспіль), а на другому місці – аеропорт «Львів». А от. Про це Львівський аеропорт повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

 

В загальному заліку львівське летовище знаходиться на високому третьому місці. Більше про учасників та переможців конкурсу цього тижня можна дізнатися за посиланням на сайті http://www.anna.aero/2018/05/09/ftwa-38/.

Також зазначається, що водяна арка виникла наприкінці ХІХ – на початку ХХ століття під час золотого століття трансатлантичного судноплавства.

«Коли великі кораблі досягали порту, їх зустрічали водяними арками з пожежних суден, щоби відзначити щасливе та безпечне прибуття. Пізніше ця церемонія поширилася на аеропорти, щоб вшанувати старших пілотів, а також перший або крайній рейси авіакомпанії. Наприклад, на своєму крайньому рейсі з Нью-Йорка до Парижа, знаменитий «Конкорд» був удостоєний синіх, білих і червоних кольорів, викинутих водяними потоками», – діляться історією у Львівському аеропорту.

Фото: anna.aero

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *