ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни покладають квіти на Пагорбі Слави під пильним оком правоохоронців

Омелян Шевчук

|

З нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні львів’яни принесли квіти на могили воїнів, що захоронені на Пагорбі Слави. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу із місця події.

«Наразі все спокійно. Для уникнення провокацій по периметру Монументу Слави присутні багато правоохоронців, а також пожежна та вибухотехнічна служби», – повідомив журналіст.

На місці присутні представники праворадикальних та націоналістичних організацій. Помалу підходять так звані «ветерани» і небайдужі львів’яни, які покладають квіти на могили воїнів, які віддали своє життя у боротьбі з нацизмом.

Частину людей традиційно підвезли організованою групою від Генконсульства РФ у Львові.

Праворадикали чекають біля незапаленого “вічного вогню” та приготували відвідувачам Монументу Слави горілку.

Кілька праворадикалів були одягнені в куртки із написом “Deutschland” або футболки збірної Німеччини з футболу. Під час покладання квітів до могил радянських воїнів вони скандували: “Ганьба!” та  водночас співали націоналістичних пісень.

Водночас «ветерани» нарікали на мера Львова Андрія Садового  та одіозного олігарха Дмитра Фірташа за відсутність “вічного вогню” у цей день.

Пагорб Славви – меморіал на честь воїнів, що загинули в роки Першої світової війни (у 1914–1915 роках) в Галичині, і на честь радянських воїнів, що брали участь у боях за Львів з німецькими військами у 1944 році під час радянсько-німецької війни.

Зауважмо, що російський військовий цвинтар та парк на цьому місці було закладено 1915 року під час окупації Львова російськими військами. Закладка парку і організація цвинтаря проводилася під патронатом дружини другого російського губернатора Галичини – графині Бобринської. На цвинтарі у 371-й братській могилі було поховано вбитих та померлих від поранень російських військовиків, в тому числі 2023 росіянина та 92-х мусульман.

Після закінчення Другої Світової Війни цвинтар було впорядковано і на ньому перезахоронено вояків радянської армії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *