ОСТАННІ НОВИНИ

Жіночу збірну України із біатлону очолив росіянин

Андрій Котенський

|

Старшим тренером жіночої збірної команди України із біатлону призначено росіянина Андрія Прокуніна. Таке рішення спеціально створеної комісії, яка займалася розглядом кандидатур претендентів.

 

Разом з Прокуніним тренером українську команду поповнять два фахівця, покликані посилити сервіс-групу збірної.

Попередні два сезони Прокунін, якому 7 травня виповниться 40 років, провів у якості старшого тренера чоловічої і жіночої збірних Південної Кореї, готуючи команду до домашньої Олімпіади.

Ще два кандидати, які пропонували свої кандидатури на розгляд комісії, увійшли до тренерського штабу жіночої збірної. Це колишній старший тренер збірної України з лижних гонок Валерій Лєсніков і досвідчений білоруський наставник Володимир Махлай, який сьогодні тренує Дарію Блашко (молоду та перспективну білоруску, яка відбуває дворічний карантин за минулорічний перехід під прапор України). Також продовжить працювати з командою і Григорій Шамрай (тренер, який виховав олімпійських чемпіонок сестер Віту та Валю Семеренко, що не планують “чохлити” лижі, як мінімум наступний сезон ).

Окрім того відомо, що президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак знаходиться в стадії переговорів з приводу залучення нового тренера зі стрільби.

Водночас є інформація, що капітан команди Олена Підгрушна працюватиме в основній групі під керівництвом того ж таки Прокуніна, а на Ірину Варвінець очікує дві операції на проблемні коліна, тож повноцінно виступати у сезоні 2018–2019 вона не зможе.

Хто достеменно зі спортсменок увійде у новий склад команди і чи розділятимуть її на склад А і Б наразі не відомо. Так само, як і доля сьогоднішньої нашої зірки Юлії Джими, яка вийшовши на пік кар’єри всерйоз задумалася про її завершення. Допоки остаточного рішення Джима не прийняла Федерація сподіваються, що вона таки залишиться у біатлоні, і готова для цього піти на ряд поступок.

Перший збір команди запланований на 23 травня в Чернігові тоді й затвердять новий склад нашої команди. Скоріш за все до Олімпіади-2022 на жіночу збірну України очікує зміна поколінь.

«Ми вирішили довірити команду молодому амбітному фахівцю зі свіжим тренерським поглядом, який готовий повністю віддаватися роботі. Перший збір в Чернігові ми вирішили провести загальний – за участю великої кількості спортсменок. Після цього визначимося з подальшим форматом роботи – чи буде це єдина команда, або ми збережемо команду Б, як окрему структуру», – прокоментував ситуацію Володимир Бринзак.

Як відомо, раніше жіночу збірну України тренував Урош Велепець. Під опікою словенця Українська команда здобула чимало нагород та все ж провалила головний старт чотириріччя на Олімпійських іграх у Південній Кореї.

За матеріалами видання Biathlon.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *