ОСТАННІ НОВИНИ

Супрун розповіла, як відновити сили, якщо ви дуже багато працюєте

Юлія Шпак

|

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла,як відновити сили, якщо ви дуже багато працюєте? Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

 

Ці поради допоможуть зберігати більше енергії на всі корисні справи:

Спіть

Банально, але що ж поробиш. Якщо ви не спите – ви не відпочиваєте, а якщо не відпочиваєте – втома вас ніколи не залишить. Тому сон – це перше, на що треба звернути увагу, якщо ви постійно почуваєтеся втомленими.

Дорослим віком від 18-60 років потрібно спати не менше 7 або більше годин на добу, дітям 6-12 років потрібно спати 9-12 годин на добу, 13-18 років – 8-10 годин.Намагайтесь засинати і прокидатися в однаковий час, а щоби покращити якість сну, не користуйтеся електронними пристроями, уникайте переїдання, вживання кофеїну та алкоголю перед сном.

Більше рухайтеся

Фізична активність – остання річ, що може спадати на думку, коли ви втомлені. Проте дослідження вказують, що навіть помірне збільшення кількості фізичних вправ може суттєво підвищити рівень енергії Рівень необхідної фізичної активності може варіюватися залежно від вашого віку, статі, ваги та фізичної підготовки.

Слідкуйте за харчуванням та пийте достатньо води

Неправильне харчування та недостатня кількість спожитих калорій можуть спричиняти втому. Тому важливо харчуватися збалансовано та пити достатньо води. Докладніше можна почитати про це на нашому сайті.

Окремі поради для збереження енергії і боротьби з втомою:

Вживайте їжу частіше (раз на пару годин), але меншими порціями

Звертайте увагу, що різні продукти перетворюються на енергію різними темпами. Наприклад, прості цукри (це те печіво, яке ви купуєте) можуть дати вам швидкий, але нетривалий підйом сил, натомість цільнозернові продукти та здорові ненасичені жири надають енергію на триваліший час.

Розумно вживайте кофеїн

Він може збільшити або зменшити рівень енергії залежно від того, коли і скільки його вживати. Не вживайте багато кофеїну після обіду та безпосередньо перед сном.

Якщо зміна способу життя вам не допомагає – варто звернутися до свого лікаря

Постійна втома може бути симптомом багатьох захворювань, зокрема діабету, серцево-судинних хвороб, артриту, анемії, захворювань щитоподібної залози, апное або ж синдрому хронічної втоми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *