ОСТАННІ НОВИНИ

У маршрутках Львівщини вартість проїзду зросте на 15%

Соломія Головіна

|

Перевізники переглядатимуть тариф проїзду на приміських та міжміських маршрутах. Ціна на проїзд у маршрутках області зросте до 15%. Про це сьогодні, 26 квітня, під час прес-конференції повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами, вартість проїзду буде переглядатися не лише у Львові, а й на приміських та міжміських маршрутах.

«Думаю, підняття буде коливатися в межах 15%», – додав він.

Також Іван Велійка зауважив, що ціна на перевезення має підніматися відповідно до зростання цін на паливо, запчастини, а також інші складові, з яких формується тариф.

«Нині ми пропрацьовуємо тарифікацію транспортних послуг на приміських та міжміських маршрутах, щоби вони мали не одномоментний характер і піднімалися раз в рік на певну суму – одну гривню чи п’ять. Ми працюємо над тим, щоб цей процес залежав виключно від економічних складових, з яких формується тариф. Тобто, буде зростання цін на паливно-мастильні матеріали, запчастини, відповідно і збільшуватиметься вартість проїзду.

Сьогодні дуже важливим і вагомим індикатором підняття цін стала вимога постанови Кабміну про оновлення і заміну рухомого складу, який обслуговує маршрути. Тому, розмір підняття цін також залежатиме від того, яка інвестиційна складова закладатиметься в розрахунок. Адже, щоби оновлювати рухомий склад потрібні гроші, щоби їх отримати, треба їх заробити. Іншого методу в транспортному бізнесі нема, як отримання коштів від наданих послуг», – зазначив голова Асоціації перевізників Львівщини.

Водночас він наголосив, що без заміни та оновлення рухомого складу про якість перевезень годі говорити.

Як раніше писав Львівський портал, перевізники Львова хочуть підняти тариф на проїзд у маршрутках до 7 гривень.

Додамо, що 14 березня Кабмін прийняв постанови №196 та №197, якими фактично запроваджує в державі добровільну монетизацію пільг за проїзд пільговиків усіма видами транспорту загального користування на міських та приміських маршрутах. Детальніше про це читайте у матеріалі Львівського порталу «Монетизація пільг: реальний порятунок чи чергова мильна бульбашка?».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *