ОСТАННІ НОВИНИ

За останній тиждень в Україні зросла кількість хворих на кір

Вероніка Рой

|

За 16-й тиждень 2018 року в Україні на кір захворіли 1070 людей: 507 дорослих і 563 дитини. Це найбільша кількість нових випадків захворювання, зафіксованих за тиждень, з початку спалаху кору з 2017 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

 

Зазначається, що стрімке зростання кількості захворювань за останній тиждень пов’язане з груповими спалахами у Волинській, Львівській, Закарпатській, Чернігівській, Київській областях, а також зростанням кількості дорослих, які захворіли на кір.

Всього впродовж 16-ти тижнів 2018 року на кір захворіли 11720 людей – 4564 дорослих і 7156 дітей. З початку року від ускладнень кору померло восьмеро людей: шестеро дітей і двоє дорослих.

Найбільше людей захворіли на кір у Івано-Франківській (1985), Закарпатській (1893), Одеській (1327), Львівській (1293), Чернівецькій (983) областях. За останній тиждень значно зросла кількість зареєстрованих випадків у Вінницькій, Волинській, Кіровоградській, Львівській, Харківській, Київській областях та м. Києві.

Кір – це дуже небезпечне і заразне захворювання, ліків від кору не існує. Зупинити спалах може тільки вакцинація. Україна вперше за останні 7 років повністю забезпечена необхідними вакцинами. Вакцина є у наявності в усіх регіонах. Наразі залишки вакцин в регіонах складають 255 тис доз.

Нагадаємо, Львівський портал писав, що у Львові від кору померла 3-річна дівчинка, яка була не щеплена. Також повідомлялося, що в Україну доставили нову партію вакцини проти кору.

Про те, як львів’яни можуть вберегтися від кору – читайте у матеріалі Страх вакцинації vs спалах кору: як Львів бореться з масовим захворюванням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *