ОСТАННІ НОВИНИ

Активісти та добровольці пікетували магазин Roshen у центрі Львова

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 24 квітня, добровольці та активісти пікетували магазин «Roshen», що  на вулиці Валовій, 4. Основною вимогою пікетувальників було визнання законопроекту №7190– «Про визнання добровольців учасниками бойових дій, їх соціальний і правовий статус», передає кореспондент Львівського порталу.

 

На мирну акцію прийшло близько 50 бійців-добровольців та активістів. Пікетувальники обклеїли вітрину магазину Roshen наклейками з написами «Визнання добровольців – справа честі», «Скалічені діти, багатий олігарх» та інші.

За словами керівника Об’єднання добровольців Олени Живко, у четвер, 19 квітня,  активісти вже пікетували Верховну Раду України, з вимогою винести на голосування закон №7190.

«По приїзді Порошенка до Львова ми зустрілися з ним та передали йому вимоги. Він обіцяв з цим розібратися, але не відреагував. Власне сьогодні ми починаємо всеукраїнську акцію, яка проходитиме у різних міста України: Тернопіль, Івано-Франківськ та інших містах. Для того, щоб президент почув нас та згадав, хто захищав територію цієї країни. Адже якщо б не хлопці, то тут вже мабуть, майоріли російські триколори. Якщо ж ці акції не змусять його задуматися і не віддати належне тим хлопцям, які справді цього заслуговують, то тоді ми зберемося і поїдемо в Козин, де мешкає Президент зі сім’єю.  Адже на п’ятому році війни сім’ї загиблих воїнів не можуть бути без визнання», – розповіла вона.

Законопроектом №7190 пропонується визначити добровольцями осіб, які у складі добровольчих формувань, брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, але не були включені до складу Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів.

Окрім цього, законопроект передбачає визнати добровольців учасниками бойових дій у разі залучення їх до проведення антитерористичної операції на строк не менше ніж 30 календарних днів, у тому числі за сукупністю днів перебування в районах її проведення.

Варто зазначити, що законопроект №7190 зареєстрували ще у жовтні 2017 року, однак досі його ще не розглянули.

Фото: Львівський портал

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *