ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові функціонують безкоштовні їдальні для бездомних та потребуючих. Адреси

Юлія Шпак

|

У Львові функціонують безкоштовні їдальні для потребуючих. Про це повідомив начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин.

 

«Соціальні їдальні, у яких потребуючі та бездомні можуть безкоштовно поїсти, діють у будні дні у чітко визначених місцях. Скажімо їдальня, якою опікується храм Христового Воскресіння, працює з понеділка до п’ятниці на вулиці  Городоцькій, 319а.  Щодо  мобільного пункту харчування, який організовує ЛМГО «Спільнота взаємодопомоги «Оселя», то він функціонує щочетверга о 14.00 год. у парку «На валах» неподалік від Порохової вежі.

Крім того, «Оселя», безпосередньо у Винниках додатково організувала осередок підтримки безпритульних людей. Він діє на вул. Винниченка, 3, де з понеділка до п’ятниці щоденно потребуючі також отримують гарячий обід та теплий чай. Поза тим, у цьому осередку вони можуть помитися, прийняти душ, випрати речі, а ще отримати новий одяг, адже у цьому місці функціонує так званий «Банк одягу», – цитує Ігоря Кобрина прес-служба ЛМР.

Загалом, зі слів Ігоря Кобрина, на співфінансування їдалень в управлінні соціального захисту у 2018 році передбачено 100 тис. грн. Щодня у кожній з них гаряче харчування отримує 40-50 осіб.

Слід також зауважити, що у Центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб (вул. Кирилівська, 3а) працює кухня, яка забезпечує харчуванням підопічних Центру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *