ОСТАННІ НОВИНИ

Майже кожен 12-ий українець зараз мешкає у Росії, - Клімкін

Дарина Смеречанська

|

На території РФ нині проживає близько трьох мільйонів українців. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час спілкування із активом української громади у Торонто, повідомляє  Укрінформ.

 

«Росія веде проти нас війну, але все одно три мільйони українців живуть у РФ. Тобто майже кожен 12-ий українець зараз – у Росії. І серед них є багато тих, хто не любить і Путіна та Росію, але вважають, що не мають іншого вибору. Вони кажуть: ми так все життя заробляли гроші, – і їх треба зрозуміти», – сказав Клімкін.

На його переконання, цю ситуацію необхідно «поступово» змінити. «Постійно так тривати не може. Зараз є певні ідеї і ми їх опрацьовуємо таким чином, аби в Росії постійно три мільйони українців не знаходилися, бо для мене це дуже сумна ситуація», – зауважив керівник МЗС.

За його словами, зближення України та ЄС дещо вплинуло на розподіл українських трудових мігрантів. «Європа відкрилася і ми бачимо, що дехто вже з Росії переїздить у ЄС або повертається в Україну. Водночас, це відбувається дуже повільно», – зазначив Клімкін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *