ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська опера запрошує

Соломія Григор'єва

|

Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької з 26 по 29 квітня підготував для львів’ян та гостей міста 7 унікальних вистав на концертів.

 

ПЕРЕЛІК ПОДІЙ ЛЬВІВСЬКОЇ ОПЕРИ НА ТИЖДЕНЬ:

Четвер, 26 квітня – опера «Мойсей»

Опера Мирослава Скорика «Мойсей»– єдиний музично-театральний твір, який вперше в історії незалежної України фінансував Ватикан і отримав папське благословення під час перебування Папи Римського Іоанна Павла II в Україну (23 червня 2001).

В основі лібрето опери – однойменна поема Івана Франка. Як і літературне першоджерело, опера «Мойсей» – не тільки про вселенський символ пророка, якому Божим провидінням було дано «рабів перетворити в народ». Вона розповідає про прагнення нашого народу «вийти з рабства, вирвати його з серця», про історію України, про її майбутнє.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням  – Мойсей.

П’ятниця, 27 квітня – вечір одноактних балетів «Любов-чарівниця»

Унікальна подія, що об’єднує у собі одразу три балети: «ДРІБНИЧКИ» В.-А.Моцарта, «ГАМЛЕТ» на музику однойменної увертюри-фантазії П.Чайковського та «ЛЮБОВ-ЧАРІВНИЦЯ» М. де Фалья.

Балет «Дрібнички» показує помешкання композитора, який не уявляє собі життя без музики. Фортепіано – невід’ємна частина його життя, його вимріяний світ, у який вриваються люди з їх приземленими турботами – дрібничками. Вони дратують Моцарта, бо час від часу вихоплюють його з полону натхнення, яке йому дарує Муза. 

Балет «Гамлет» йде на сцені театру в редакції Микити Долгушина. Хореографія, вслід за музикою, не претендує на вичерпне втілення філософського змісту трагедії, а передає лиш роздуми про неї в поетично узагальнених образах. Гамлет згадує чи передчуває події звершені чи майбутні. Вони ніби відтворені його свідомістю на зразок того, як це має місце в знаменитому вірші Бориса Пастернака.

Балет «Любов-чарівниця» розповідає історію про дівчину, яка разом із коханим тікає від свого нареченого, якого не любить. Однак той наздоганяє їх і нападає на суперника. У жорстокому двобої нелюб гине, але ревнощі, злоба, заздрощі перетворюють його на Привида. Сповнений жагучого бажання помсти, він постійно присутній між Юнаком і Дівчиною, перешкоджаючи їм не тільки поєднати свої долі, а й просто усамітнитися.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням  – Любов чарівниця.

Субота, 28 квітня – Музика Дзеркальної зали/04

Цикл екскурсій із концертами. Лілія Гратила – скрипка, Сергій Григоренко – фортепіано. Програма концерту:
1) Г.Венявський “Легенда”;
2) Ф.Крайслер “Радість кохання” ,” Смуток кохання”, “Прекрасний Розмарин”;
3) К. Дебюссі “Вальс”;
4) М. Скорик ” Іспанський танець”

Початок о 16.00. Квитки за посиланням – Музика Дзеркальної зали.

Субота, 28 квітня – опера «Кармен»

Опера Ж. Бізе «Кармен» зіткана з безлічі найпопулярніших мелодій, серед яких Хабанера і куплети Тореадора настільки відомі, що глядачі, які прийшли на спектакль, з задоволенням наспівують їх аж до фіналу опери. Яскраві мелодії, шалені ритми іспанських танців, стрімкий розвиток дії, емоційна гра акторів – нова постановка Львівської національної опери в режисурі заслуженого діяча мистецтв України Галини Воловецької дивиться на одному диханні.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням – Кармен.

Неділя, 29 квітня – музична казка «Попелюшка»

В основі нашого музичного твору лежить  добре відома казка «Попелюшка» – про працьовиту дівчинку, злу мачуху та її ледачих дочок – Колючку і Злюку. Добра повчальна історія продовжує радувати і дивувати маленьких і дорослих.

Початок о 12.00. Квитки за посиланням – Попелюшка.

Неділя, 29 квітня – концерт FRANCE LYRIQUE (Дзеркальна зала)

У програмі концерту – твори Клода Дебюссі, Моріса Равеля та Франсіса Пуленка. Виконавці – сестри Пасічник: співачка Ольга Пасіник, сопрано (Україна -Польща) та піаністка Наталія Пасіник, фортепіано (Україна-Швеція).

Початок о 15.00. Квитки за посиланням – FRANCE LYRIQUE.

Неділя, 29 квітня – балет «Дон Кіхот»

«Дон Кіхот» – яскравий святковий балет, що назавжди увійшов в скарбницю балетного мистецтва. Захоплюючий сюжет за романом Сервантеса і палка музика Мінкуса, запальні танці з національним колоритом і найскладніші класичні па у виконанні головних героїв, вражаючі пишні декорації і розкішні костюми справлять враження на глядачів різного віку. Хореографічну редакцію балету презентує балетмейстер-постановник Юліанна Малхасянц.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням – Дон Кіхот.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *