ОСТАННІ НОВИНИ

Хакатон освіти EduHack у Львові: переможці отримали кошти для обсерваторії на даху школи

Олена Карп'юк

|

У Львові завершився хакатон «Технології. Як реалізувати цифрову компетентність у школі?». Він був присвячений викликам, з якими зустрічаються у школі у зв’язку зі швидким розвитком технологій у світі та потребою підготувати до цього майбутніх випускників. Під час заходу впродовж двох днів 10 команд працювали над проектами, які допоможуть впровадити нові підходи у школах. Відтак п’ять команд-переможців розділили між собою 50 000 гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

Серед проектів, які були напрацьовані на хакатоні, найбільше всіх зацікавив проект обсерваторії на даху школи, яка буде доступною для всіх та допоможе зацікавити школярів вивчати точні науки такі як астрономія. Саме ця команда виборола перше місце і отримала 10 000 гривень для початку реалізації своєї ідеї.

Загалом під час хакатону у Львові зібралися вчителі, учні, батьки та директори шкіл, щоб згенерувати проекти, які допоможуть впровадити нові підходи у школах. Усі команди отримають менторський супровід від фахівців у галузі ІТ-технологій протягом двох днів самого хакатону та двох місяців після нього. Вони матимуть змогу реалізувати розроблені проекти із залученням фінансування через платформу GoFundEd.

Команди-переможці гарантовано стартують свої проекти на GoFundEd.org та отримають соціальну інвестицію від платформи – перший внесок у краудфандингову кампанію.

Хакатон, що відбувся у Львові, – другий зі серії освітніх хакатонів, які Центр інноваційної освіти «Про.Світ» разом із партнерами планує провести у різних містах України протягом 2018–2019 років.

Хакатон «EduHack: перезавантажимо українську школу разом» стане поштовхом для створення та реалізації у школах інноваційних проектів на актуальні теми в українській освіті: «Інклюзія», «Навчання впродовж життя», «Цифрова компетентність», «Екологічна компетентність», «Культурні компетентності», «Мовні компетентності» та інші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *