ОСТАННІ НОВИНИ

Рекетирів, які вимагали гроші у підприємців, взяли під варту

Олександр Косик

|

Зловмисникам, затриманим за вимагання грошей у підприємців, обрано міру запобіжного заходу. За рішенням суду вони перебувають під вартою без права внесення застави. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

 

Як повідомлялося раніше, співробітники обласного Управління Служби безпеки України спільно з працівниками експериментального відділу детективів слідчого управління, управління карного розшуку Головного управління Національної поліції у Львівській області та за процесуального керівництва обласної прокуратури, викрили зловмисників, котрі вимагали три тисяч доларів США за нестворення перешкод у підприємницькій діяльності мешканцю міста Стрий.

Затримані – мешканці Стрийщини, двоє 32-річних та один віком 29 років. Усі раніше притягувались до кримінальної відповідальності за різноманітні злочини – вимагання, примушування до виконання зобов’язань та незаконне заволодіння транспортними засобами.

18 квітня їх затримали в порядку ст.208 КПК України під час отримання ними частини суми вимоги від підприємця. До проведення операції були залучені бійці спецпідрозділу КОРД. В одного з чоловіків вилучено предмет, схожий на пістолет, який скерований на експертизу.

Також встановлено, що протягом майже двох років зловмисники систематично вимагали у  підприємців Львова та Стрийщини грошові кошти за безперешкодне здійснення підприємницької діяльності.

Їм оголошено про підозру у скоєнні злочину передбаченого ч.2 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує від трьох до семи років позбавлення волі. Рішенням суду їм обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою без права внесення застави.

Наразі правоохоронці встановлюють інші епізоди злочинної діяльності затриманих та особи інших учасників злочинної групи. Проводиться досудове розслідування.

Увага! Якщо ви постраждали від злочинних дій затриманих чи володієте інформацією про скоєння ними правопорушень, прохання зголоситись на оперативну лінію 102 або у найближчий відділ поліції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *