ОСТАННІ НОВИНИ

«Пласт» збирає кошти на масштабний розвиток організації

Юлія Шпак

|

Українські скаути закликають долучитися до збору одного мільйону гривень для збільшення кількості волонтерів та осередків у південних та східних областях України. Збір проводиться на відкритій краудфандинговій платформі «Велика Ідея». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

Зібрані кошти пластуни спрямують на створення та розвиток 50 нових осередків, перш за все у тих регіонах, де Пласт є менш чисельним – в Одеській, Херсонській, Миколаївській, Чернігівській, Сумській та Кіровоградській областях. Діяльність у Донецькій та Луганській областях буде більш зосереджено на розвиток громадянського суспільства, реалізацію освітніх і виховних проектів. Частину коштів буде інвестовано ремонт тренінгового центру в селі Вишнівчик Львівської області.

«Нам потрібно збільшувати кількість виховників і осередків для того, щоб допомогти нашій країні стати на шлях сталого розвитку», – розповідає голова Пласту Ольга Герус у відео, яке пластуни підготували спеціально для збору коштів.

Заклик про підтримку у ролику також озвучили президент УКУ, єпископ Борис Ґудзяк, головний лікар львівського ОХМАДИТу Мар’яна Возниця, співачка та музикантка Дана Винницька, керівник Муніципальної варти Івано-Франківська Богдан Кухарук, координатор Ігор Нескорених (Invictus Games) Тарас Ковалик.

Стратегічним пріоритетом Пласту є поширення своєї діяльності в тих регіонах, де організація є малочисельною або не представлена зовсім. Збір необхідних коштів спрямований для того, щоб підсилити організаційну спроможність, оптимізувати внутрішні процеси та вдосконалити методичні проекти. У 2025 році організація прагне налічувати 20000 пластунів з рівномірним поширенням по всій території України.

Сьогодні Пласт є найбільшою молодіжною організацією в Україні і налічує 8000 пластунів у 137 осередках. Підтримати розвиток Пласту можна на сайті «Велика Ідея».

За додатковими питаннями звертайтеся на [email protected] (Роман Тимоцко).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *