ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська міськрада не відібрала у горе-забудовника землю на Сахарова

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 19 квітня, під час сесії Львівської міськради ПП «Гарантекспо» так і не скасували проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки, надання земельної ділянки на вул. Академіка А. Сахарова, 70, а також не припинили дію договору оренди землі. «За» проголосували лише 22 депутати, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Ще у 2010 році Львівська міськрада затвердила ПП «Гарантекспо» проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки на вул. Академіка А.Сахарова, 70. У 2011 році компанії надали землю площею 0,0732 га в оренду до 2020 року. Тепер ці угоди та ухвали у мерії хотіли скасувати, однак для цього депутатам забракло голосів.

Як у свою чергу зазначила директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, якщо скасувати згадану документацію, то ПП «Гарантекспо» зможе відновити їхню дію у судовому порядку.

«Необхідність прийняття ухвали полягає в тому, щоб не допустити незаконного будівництва ПП «Гарантекспо» багатоквартирного житлового будинку з вбудованою підземною автостоянкою на вул. Академіка Сахарова, 70, що припинить протестні настрої населення, яке проживає в районі запланованого будівництва», – йдеться у пояснювальній записці до проекту рішення.

У 2016 році суд скасував ПП «Гарантекспо» видані Львівською міською радою містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованою підземною автостоянкою на вул. Академіка Сахарова, 70 зі знесенням існуючих споруд. Також була скасована і декларація про початок виконання будівельних робіт.

Як водночас зазначила активістка Лідія Конюх, місцеві жителі вже три роки борються із забудовником, який хоче звести багатоповерхівку, при цьому руйнуючи їхнє житло.

«ПП «Гарант Експо» є недобросовісним землекористувачем ввіреної їм ділянки, так як намагається здійснити будівництво багатоквартирного будинку з порушеннями, через яке знищить наше житло, тим самим несе загрозу нашому безпечному проживанню, життю та здоров’ю. Оскільки ділянка знаходиться на стрімкому схилі вулиці Куликівська в ущільненій 2-3 поверховій забудові з недотриманням будівельних, пожежних, санітарних норм. Тим самим порушується наше конституційне право безпечного проживання в наших оселях, безпечне для життя довкілля, право приватної власності. Верх цинізму забудовника – це останній позов про знесення сусідами частини будинковолодіння, зокрема гаражів на суміжній земельній ділянці, якими користуються вже понад 45 років. Тож сьогодні йому заважають наші гаражі, завтра – будинки, а далі і ми – мешканці району», – наголосила Лідія Конюх.

Також вона зауважила, що саму ділянку зараз ніхто не використовує, вона перебуває у занедбаному стані.

«Вона слугує і сміттєзвалищем, і ночліжкою для безхатьків, через яких неодноразово виникають пожежі. Валиться паркан, через незроблену гідроізоляцію в знищеній будівлі стоїть вода, яка при теплій погоді гниє і дурно пахне. Оскільки ділянка ні ким не охороняється, для своїх забав туди постійно проникають діти, що несе загрозу їх життю та здоров’ю», – додала Лідія Конюх.

Згідно з даними бізнес-сервісу YouControl, ПП «Гарантекспо» зареєстроване у Львові на вул. Кривоноса. Його власницею є Юлія Боловицьких. Основний вид діяльності підприємства – будівництво житлових і нежитлових будівель. Розмір статутного капіталу становить понад 674 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *