ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни пікетують мерію через сміттєпереробний завод на Пластовій

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 19 квітня, під стінами Львівської міської ради зібралися мешканці мікрорайонів Знесіння, Кривчиці та Личаківського району міста, які протестують проти будівництва сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13. Про це з місця події передає кореспондент Львівського порталу.

Як розповіла учасниця акції протесту Ольга, сьогодні на територію майбутнього сміттєпереробного комплексу на вул. Пластовій, 13 вже звозять сміття: «Грінера» вже завозить сміття на ту територію. У нас і так є багато стихійних сміттєзвалищ, підприємств, які шкодять здоров’ю. Саме ми, мешканці цієї частини Львова, і без того часто маємо захворювання дихальних шляхів. То чому цей сміттєпереробний завод потрібно будувати саме на вул. Пластовій? Ми налаштовані радикально. Якщо сьогодні нас у міській раді не почують, то ми будемо блокувати завіз того сміття, яке вже завозять на ділянку майбутнього заводу, також далі влаштовуватимемо пікети».

Також учасники пікету зауважили, що вже встигли зібрати підписи проти будівництва сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13. Збір підписів триває й зараз під стінами ратуші.

Як повідомляв Львівський портал, проти зведення у Львові сміттєпереробного заводу зібрали вже 1200 підписів мешканців.

Зазначимо, 10 квітня мерія дозволила будувати сміттєпереробний завод на Пластовій.

Земельну ділянку під сміттєпереробний комплекс на вулиці Пластовій ЛКП «Зелене місто» депутати міськради виділили 25 січня цього року.

А будівництво сміттєпереробного комплексу на вулиці Пластовій, 13 планують розпочати вже улітку цього року.

Нагадаємо, раніше сміттєпереробний комплекс хотіли збудувати на ділянці ТЕЦ-2 на Пластовій, 125, і навіть зробили ТЕО для цих робіт. Проте через неузгодженість у земельному питанні і супротив мешканців прилеглих сіл цю ділянку відкинули.

Після цього жителям Пластової пообіцяли ремонт доріг та тротуарів взамін на будівництво сміттєвого заводу.

Фото: Наталя Дуляба

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *