ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий таки хоче зробити платним проїзд для школярів у маршрутках Львова

Наталя Дуляба

|

У четвер, 19 квітня, під час сесії Львівської міської ради депутати розглядатимуть питання про встановлення пільгової вартості проїзду в маршрутках для школярів. Відповідне питання включене до порядку денного сесії, а проект ухвали вже розміщений на сайті міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Згідно з проектом ухвали, діти шкільного віку протягом навчального року з понеділка по п’ятницю платитимуть 50% вартості проїзду у маршрутках Львова при пред’явленні учнівського квитка.

Забезпечити пільговий проїзд школярів у міських маршрутках мають перевізники за власний кошт.

Зазначимо, під час минулої сесії Львівської міськради депутати прийняли ухвалу №3162, яка передбачає безкоштовний проїзд для учнів у маршрутках, проте водночас вони внесли зміни до ухвали №915 за 2016 рік, згідно з якою школярів зобов’язали пред’являти учнівський квиток для того, аби їздити у маршрутках за півціни.

Відтак наразі у Львові діють фактично дві ухвали щодо проїзду школярів у львівських маршрутках.

Тепер у мерії хочуть скасувати ці дві ухвали, а натомість прийняти рішення щодо оплати школярами половини вартості проїзду у маршрутках Львова при пред’явленні учнівського квитка.

Як повідомляв Львівському порталу депутат міськради та ініціатор ухвали щодо безкоштовного проїзду школярів Ігор Телішевський, аби владнати ситуацію із проїздом учнів у маршрутках, зміни до цих двох ухвал готував міський голова Андрій Садовий.

«Якщо він (Андрій Садовий, – ред.) пропонуватиме відмовитися від безкоштовного проїзду, думаю, депутати за таке не голосуватимуть», – заявляв Ігор Телішевський.

Водночас голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка пояснював Львівському порталу, що автотранспортні підприємства погодилися безкоштовно возити учнів, але натомість вимагають від міськради компенсацій за пільгові перевезення інших категорій населення.

Нагадаємо, перед сесією Львівської міської ради, яка відбулась 22 березня, перевізники  ТзОВ «Успіх БМ», ТзОВ «Міра і К», ТзОВ «Фіакр – Львів» та ПАТ «Львівське АТП 14630» погодилися безкоштовного возити школярів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *