ОСТАННІ НОВИНИ

Скандальне будівництво на Професора Буйка: у мерії можуть продати землю забудовнику

Наталя Дуляба

|

ПП «Юридичне агентство», яке зводить житло без дозволу на вул. Професора П. Буйка, 27, може отримати нагоду викупити земельну ділянку. Про це йшлося сьогодні, 13 квітня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як розповів директор департаменту містобудування Львівської міської ради Сергій Коровайник, ПП «Юридичне агентство» отримало в оренду земельну ділянку на вул. Професора П. Буйка, 27, а в травні 2017 року фірма отримала містобудівну документацію на будівництво багатоквартирного житлового будинку із підземною автостоянкою, громадськими приміщеннями та трансформаторною підстанцією й даховою котельнею.

«На підставі цих містобудівних умов та обмежень була видана декларація на проведення будівельних робіт. Та в лютому 2018 року Держархбудінспекція у Львівській області провела перевірку виданих документів і самого будівництва на земельній ділянці. За результатами перевірки було винесено припис щодо скасування містобудівних умов та обмежень і декларації. Підставою скасування містобудівних умов та обмежень були невчасно видані містобудівні умови та обмеження, відсутність у пакеті документів відповідних графічних матеріалів.

Сьогодні зранку представники департаменту виїжджали сьогодні зранку на земельну ділянку, будівництво зафіксоване, зараз є повторне звернення фірми щодо видачі містобудівних умов та обмежень», – наголосив Сергій Коровайник.

У свою чергу, секретар Львівської міської ради Анатолій Забарило запропонував перенести розгляд питання про надання нових містобудівних умов та обмежень ПП «Юридичне агентство», а самій фірмі – викупити земельну ділянку.

Як повідомляв Львівський портал раніше, ПП «Юридичне агентство» хоче змінити цільове призначення земельної ділянки, площею 0,8221 га, на якій будує житло.

Земельна ділянка на вул. Професора П. Буйка, 27 знаходиться в зоні Г-2 – центр ділової та громадської діяльності районного (місцевого) значення. Вказана ділянка також розташована неподалік колишнього заводу «Полярон», який сьогодні активно забудовують.

Зазначимо, на вул. Професора Буйка, 27 девелоперська компанія «Квітка» зводить житловий комплекс «Вільне місто» із семи багатоповерхівок. Станом на сьогодні частина першого будинку вже збудована.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, засновниками приватного підприємства «Юридичне агенство» є Анатолій Гурський, Іван Коцьо, Богдан Куспісь, Ігор Таранський, а також ТзОВ «Компанія з управління активами «Актив».

Статутного капіталу «Юридичне агенство» не має, однак основний вид її діяльності вказаний як «організація будівництва будівель».

Засновниками ТзОВ «Компанія з управління активами «Актив» є також Анатолій Гурський, Ігор Таранський, Іван Коцьо, Богдан Куспісь.

Відповідно до даних бізнес-сервісу YouControl, всі четверо підприємців пов’язані із десятками компаній. Серед них – Львівський хлібозавод №1, ТОВ «Львівська чоколяда», ТзОВ «Чоколядка», ПП «Фірма Юкс», ТзОВ «Школа вільних та небайдужих».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *