ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам нагадують, як обрати добросовісного забудовника при купівлі квартири

Наталя Дуляба

|

При купівлі квартири у Львові експерти рекомендують перевіряти забудовників на наявність трьох обов’язкових видів документації. Про це повідомив сьогодні, 12 квітня, виконавчий директор Асоціації західноукраїнських забудовників Юрій Мартинюк, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Кожен забудовник у Львові повинен мати такі три обов’язкові документи:

  • містобудівні умови та обмеження, які видає Львівська міська рада;
  • дозвільні документи, зокрема декларація або дозвіл на початок будівельних робіт, які видає Інспекція архбудкотролю Львова;
  • документ, що підтверджує законність землекористування.

«Без наявності як мінімум цих трьох документів будь-які інвестиції в квартиру того чи іншого забудовника є ризиковими», – зазначив Юрій Мартинюк.

Перевірити, чи має забудовник перелічену документацію, можна безпосередньо на сайті Львівської міської ради, або ж звернутися у мерію з відповідним запитом.

Водночас директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич наголосила, що незаконне будівництво у місті проводить ПрАТ «Ірокс» за адресами: вул. Шевченка, 418, Тернопільській, 42 та на вул. Антонича-Майданній.

«Львівська міськрада неодноразово вже заявляла, що по жодній із цих ділянок рішення не приймалися, містобудівні умови і обмеження не видавалися, а всі дозволи на введення об’єктів в експлуатація видавались на рішення суду.

За вказаними будівельними об’єктами відкриті кримінальні провадження. По Тернопільській, 42 у нас є справа щодо витребування земельної ділянки, оскільки ПрАТ «Ірокс» їх самовільно захопило. Територіальна громада міста Львова в особі міської ради є єдиним органом, який вправі розпоряджатися земельними ділянками. Тому ми закликаємо мешканців не купувати квартири в ПрАТ «Ірокс», – зауважила Гелена Пайонкевич.

Зазначимо, вчора, 11 квітня, керівника компанії «Ірокс» Ігоря Микичака затримали у справі про шахрайство при будівництві кількох будинків у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *