ОСТАННІ НОВИНИ

Дайджест подій Львівського оперного театру до кінця тижня

Соломія Григор'єва

|

Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької цього тижня запрошує львів’ян та гостей міста на чимало цікавих опер, балетних вистав та концертів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі театру.

 

ГРАФІК ПОДІЙ У ЛЬВІВСЬКІЙ ОПЕРІ:

Четвер, 12 квітня – опера «Наталка Полтавка»

Опера Миколи Лисенка за однойменною п’єсою Івана Котляревського, сюжет, якої приваблює щирою любов’ю до простого народу, оптимізмом, реалістичним відображенням сільського життя. Класична історія про любов і вірність за п’єсою, з якої починався український театр на початку ХІХ століття. Її знає тепер кожен школяр, але не кожен слухав народні мелодії в обробці Лисенка і чарівливі голоси талановитих співаків в ролях головних героїв: Наталки, Петра, Терпилихи, Возного, Виборного і Миколи.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням  –

https://widget.kontramarka.ua/uk/widget182site11084/widget/show/6

П’ятниця, 13 квітня – балет «Дон Кіхот»

«Дон Кіхот» – яскравий святковий балет, що назавжди увійшов в скарбницю балетного мистецтва. Захоплюючий сюжет за романом Сервантеса і палка музика Мінкуса, запальні танці з національним колоритом і найскладніші класичні па у виконанні головних героїв, вражаючі пишні декорації і розкішні костюми справлять неповторне враження на глядачів різного віку. Хореографічну редакцію балету презентує балетмейстер-постановник Юліанна Малхасянц.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням  –

https://widget.kontramarka.ua/uk/widget182site11084/widget/show/29

Субота, 14 квітня – опера «Трубадур»

Опера Джузеппе Верді «Трубадур» – одна з найяскравіших опер італійського композитора, романтична драма, наповнена роковими таємницями та любовними пристрастями. Партію головної героїні герцогині Леонори виконає лауреатка міжнародних конкурсів, оперна діва Георгіна фон Бенза. Диригуватиме оперою чоловік зіркової співачки, знаний маестро, володар мистецької премії уряду Австрії італієць Марко Де Просперіс.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням  –

https://widget.kontramarka.ua/uk/widget182site11084/widget/show/57

Субота, 14 квітня – Концерт скрипкової музики (Дзеркальна зала)

У Дзеркальній залі театру відбудеться неймовірний концерт скрипкової музики. В програмі концерту виконуватимуться твори Цезара Франка та Олега Безбородька Солісти: Мирослава Которович (скрипка) та Олег Безбородько (фортепіано).Також концерт відбудеться за участі скрипальки Дарії Тарасової.

Початок о 15.00. Квитки за посиланням –

https://widget.kontramarka.ua/uk/widget182site11084/widget/event/100064288

Неділя, 15 квітня – балет «Білосніжка та семеро гномів»

Балет польського композитора Богдана Павловського «Білосніжка та семеро гномів» – подарунок нашого театру найменшим глядачам.

Старовинна чарівна казка братів Грімм звучить особливо проникливо в хореографії балетмейстера Ігора Храмова. Знайомий з дитинства сюжет про юну красуню Білосніжку, дочку Короля, яку пихата чаклунка мачуха виганяє з дому, стає історією про дружбу і вірність. Добре серце Білосніжки, її лагідний характер і чуйність допомагають їй вижити в дрімучому лісі. Забавні лісові Гноми щиро полюбили дівчинку і прихистили у себе. І ніякі чари і підступи не переможуть Любов.

Жива, завзята, динамічна музика в симбіозі з яскравим і легким хореографічним текстом  перетворюють балет в справжню захоплюючу казку. Цей спектакль наповнений прекрасними танцями Білосніжки, завзятих гномів, звірів і птахів, які допомагали Принцу розбити чари злої королеви і з’єднати свої серця з прекрасною Білосніжкою.

Початок о 12.00. Квитки за посиланням  –  https://widget.kontramarka.ua/uk/widget182site11084/widget/show/8

Неділя, 15 квітня – опера «Сільська честь»

«Сільська честь» – вистава про любов та пристрасть, про ревнощі і зраду. Головна героїня опери, покинута своїм коханим і засліплена ревнощами, намагається будь-якими способами повернути його, але її дії призводять до загибелі нареченого.

Чарівна з перших тактів музика Масканьї – це справжнє відкриття для меломанів: яскраві  мелодії, чудові хорові номери та ансамблі.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням –

https://widget.kontramarka.ua/uk/widget182site11084/widget/show/46

Неділя, 15 квітня – BARVINSKIY DUO (Дзеркальна зала)

У Дзеркальній залі Львівської національної Опери відбудеться концерт інструментального дуету «BARVINSKY DUO».

Віолончеліст Тарас Менцінський (Україна) та піаністка Анна Стемпін-Ясновська (Польща) утворили дует, з метою популяризації польської та української музики в своїх країнах та в зарубіжжі. Своїм виконанням творів для віолончелі і фортепіано Ф. Шопена та В. Барвінського – геніальних композиторів та віртуозних піаністів – дует підкреслює значну близькість музичного розвитку культур польського та українського народів.

Дует успішно гастролює Україною та Польщою.

Початок о 15.00. Квитки за посиланням –

https://widget.kontramarka.ua/uk/widget182site11084/widget/event/100064290

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *