ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії показали, як виглядатиме площа Двірцева після реконструкції

Олена Карп'юк

|

Проект реконструкції площі Двірцевої передбачає збільшення інфраструктури громадського транспорту та кількості зупинок, а в перспективі до вокзалу планують запустити більше трамвайних маршрутів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

«Наш пріоритет – збільшити інфраструктуру громадського транспорту, збільшити кількість зупинок, а в майбутньому збільшити кількість трамвайних маршрутів до вокзалу. Ми хочемо розділити їх, приблизити до фасаду головного вокзалу, а також розділити смуги для таксистів, приватного транспорту. Фактично, ми продумали це так, аби таксисти були ліцензованими, як у цивілізованому світі. Ця логістика була першим пріоритетом.

Друга річ – несподівана для людей – пішохід, який йде вздовж вул.Чернівецької до вокзалу, доходить до площі і має перетнути широку автомобільну смугу. Це небезпечно і для дітей, і для всіх людей. Зараз пішохідна зона виноситься у центр вул.Чернівецької і впирається прямо в головний вхід вокзалу. Тобто людина з візком зможе йти по Чернівецькій і вийде на пішохідну алею.

Рух громадського транспорту буде об’єднаний у правій смузі, тобто поруч будуть трамваї, поруч буде смуга для автобусів і вони зможуть курсувати не залежно від автомобілів», – розповів начальник управління архітектури й урбаністики Львівської міської ради Юліан Чаплінський.

У перспективі на пл. Двірцевій хочуть облаштувати підземний паркінг, для якого шукатимуть інвестора.

Проект реконструкції передбачає збільшення площі скверу, відтак тут планують висадити нові дерева.

«Щодо фонтану, є пропозиція залишити воду і зробити більш сучасний фонтан з формуванням скверу ближче до фасаду вокзалу», – додав Юліан Чаплінський.

Нагадаємо, попередній ескіз оновлення площі Двірцевої у Львівській міськраді напрацювали влітку 2017 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *