ОСТАННІ НОВИНИ

Скотомогильник, який виявили торік на Львівщині, продовжує розростатись

Наталя Дуляба

|

Стихійний скотомогильник площею 3 га, який виявили торік біля села Боянець Жовківського району, сьогодні збільшився у розмірах. Про це Львівському порталу повідомив депутат Жовківської райради Ігор Муравський.

 

«Біля села Боянець Жовківського району продовжує розростатися скотомогильник, який виявили ще минулого року. Його фактично створили місцеві жителі, які займаються забоєм тварин у промислових масштабах, здаючи м’ясо на продаж на Краківський ринок, на «Шувар». Сьогодні там жахлива картина. Частину решток позакопували, інша частина ж розтягнулася по лісосмузі до сусідніх Великих Мостів. А в цьому селі протікає річка Свиня, що впадає у Західний Буг. Тому цей скотомогильник становить серйозну екологічну небезпеку», – розповів Ігор Муравський.

За його словами, у селі Боянець місцеві внаслідок своєї підприємницької діяльності продукують близько 10 тонн тваринних відходів. Відтак вчора під час зустрічі їм запропонували утворити комунальне господарство, а рештки утилізовувати на жовківській філії держпідприємства «Укрветсанзавод».

«З усього села, яке активно займається забоєм тварин, буквально двоє-троє мешканців офіційно зареєстровані як підприємці. Тому ми запропонували створити господарство, кошти ж від якого підуть у село. Відповідно, і всі відходи офіційно утилізовувати, оплачуючи за це «Укрветсанзаводу». Мають місяць, щоб подумати», – додав Ігор Муравський.

Нагадаємо, скотомогильник біля села Боянець Жовківського району виявили у лютому 2017 року. Тоді його площа становила близько 3 га.

Згодом Держінспекція Львівщини оштрафувала голову Боянецької сільської ради за неліквідований скотомогильник.

Фото: Facebook Ігоря Муравського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *