ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська шахістка Анна Музичук стала Чемпіонкою Європи з бліцу

Олександр Косик

|

Вчора, 1 квітня, у Батумі (Грузія) відбувся жіночий чемпіонат Європи-2018 з блискавичної гри у шахи. 77 учасниць грали з контролем 3 хвилини на партію з додаванням двох секунд за кожний зроблений хід, починаючи з першого. Титул чемпіонки упевнено завоювала українка Анна Музичук. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

 

На старті європейського бліцу Анна не залишила своїм суперницям жодного шансу, а серед них були полячка Моніка Сочка, новоспечена чемпіонка Європи з рапіду німкеня Елізабет Петц, які зрештою стали призерами цих змагань. Львів’янка стартувала, набравши відразу п’ять очок з п’яти. Потім вона трохи знизила темп. Але 10 очок з 14-ти у підсумку дали українці чисте перше місце. Місця з другого по четверте розділили Петц, Сочко та Матнадзе – по 9,5 очка. Петц стала срібною призеркою, Сочко – бронзовою.

Слід також відзначити успішний виступ Юлії Осьмак, яка з 9 очками поділила 5-7 місця та у підсумку стала 6-ю. Ще дві українки – Анна Ушеніна та Інна Гапоненко – посіли відповідно 21 та 27 місця.

Раніше на чемпіонаті Європи зі швидких шахів у Батумі Анна Музичук виграла бронзову нагороду у іншій дисципліні – рапіді.

У 2016 році Анна Музичук стала переможницею чемпіонату світу із рапіду та бліцу.

Минулого року українка відмовилася захищати титули у Саудівській Аравії, на знак протесту проти утисків прав жінок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *