ОСТАННІ НОВИНИ

Школярі їздитимуть у львівських маршрутках за півціни при наявності учнівського квитка

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 22 березня, під час сесії Львівської міської ради, депутати внесли зміни до ухвали «Про встановлення вартості проїзду для дітей шкільного віку», згідно з яким учні платитимуть 50% вартості за проїзд у маршрутках при пред’явленні учнівського документу. «За» проголосували 42 депутати, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Ухвалу, згідно з якою учні протягом навчального року мають платити половину вартості проїзду, у міськраді прийняли ще у 2016 році. Однак сьогодні депутати фактично зобов’язали їх пред’являти учнівський документ.

Як пояснила директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, спочатку планувалося, що діти їздитимуть у маршрутках за півціни при наявності учнівського квитка. Однак тепер міськрада встановила, що для того, аби учні скористалися 50% вартістю проїзду, їм потрібно пред’являти «документ, що підтверджує навчання дитини у навчальному закладі».

Під час обговорення депутати неодноразово наголошували про те, що вчора львівські перевізники погодилися безкоштовно возити школярів щодня з 07:00 до 20:00 год., крім вихідних, святкових днів і канікул за наявності учнівського квитка.

Також член депутатської комісії фінансів та планування бюджету Валерій Веремчук зауважив, що в угодах із перевізниками вартість проїзду для школярів також встановлена на рівні 50%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *