ОСТАННІ НОВИНИ

Савченко оголосили про підозру

Дарина Смеречанська

|

Генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав та оголосив підозру народному депутату Надії Савченко у присутності її адвоката. Про це на своїй сторінці у Facebook написала його прес-секретар Лариса Сарган.

 

Окрім цього, Генпрокуратура оприлюднила «матеріали досудового розслідування за фактами вчинення Надією Савченко низки тяжких та особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України та проти громадської безпеки».

За інформацією УП, їй інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) ; ч. 1 ст. 14 (готування до злочину), ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 1 ст. 109; ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ст. 112 (посягання на життя державного чи громадського діяча); ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258 (терористичний акт); ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Нагадаємо, що під час сьогоднішнього, 22 березня, засідання Верховна Рада України дала добро на скасування недоторканості, затримання та арешт Надії Савченко.

Як повідомляв Львівський портал раніше, 15 березня 2018 року Генеральний Прокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання на нардепа Надію Савченко. Савченко підозрюють у підготовці терактів у сесійній залі Верховної Ради. За словами Юрія Луценка, слідство має докази того, що вона планувала знищити бойовими гранатами дві ложі, а за допомогою автоматів добивати тих, хто виживе.

Нагадаємо, 2 березня 2015 року, Президент України Петро Порошенко присвоїв народному депутату України, члену делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи Надії Савченко звання «Герой України. «Надія є символом незламності українського духу та героїзму, символом того, як треба захищати і любити Україну. Символом нашої перемоги», – заявив тоді Президент.

Також Надія Савченко очолила список партії «Батьківщина» на парламентських виборах 2014 року, ставши народним депутатом. 20 грудня 2016 року Савченко виключили з фракції «за діяльність несумісну з програмними засадами і принципами діяльності партії та фракції у Верховній Раді України».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *