ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія дозволила АТП-1 купити 150 нових автобусів для Львова

Наталія Дуляба

|

Сьогодні, 22 березня, під час сесії Львівської міської ради депутати дозволили комунальному АПТ №1 придбати 150 автобусів на умовах фінансового лізингу. «За» проголосували 46 депутатів, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Вже до 31 грудня 2018 року львівське комунальне автотранспортне підприємство №1 має отримати 150 автобусів, пасажиромісткістю не менше 100 осіб. Водночас, у кого саме АТП-1 купуватиме нові автобуси, наразі невідомо.

Міський голова Львова Андрій Садовий лише зазначив, що «в «Електрону» підприємство купить стільки автобусів, скільки він зможе виготовити».

Як пояснила директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, АТП-1 все ще має борг перед ЛАЗом, але запевнила, що нові автобуси в комунального підприємства не вилучать.

«Борг перед ЛАЗом є, фірма «Оптимум-фактор» є стягувачем, але місто і АТП-1 робить все можливе, щоб наявні автобуси АТП-1 не вилучили і не помістили на арештмайданчик. Щодо нових автобусів, то їх не арештують, бо згідно з процедурою лізингова компанія їх купує і передає в оренду АТП-1», – зазначила Гелена Пайонкевич.

У проекті рішення також зазначено, що термін лізингу становить 36 місяців від дати, яка буде визначена у договорі. Вартість предмета лізингу – не більше 800 млн грн. У бюджеті Льовова-2018 повинні передбачити 200 млн. грн як внесок до статутного капіталу Львівського комунального автотранспортного підприємства № 1 для обслуговування договору лізингу та погашення лізингових платежів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *