ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати дали добро на відмову від маршруток за п’ять років

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 22 березня, під час сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію «Вимагаємо відмовитись від маршруток та перейти на електротранспорт і зручні автобуси». «За» проголосували 47 депутатів, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як зазначив член депутатської інженерної комісії Роман Іванців, у декларації йшлося, аби експерти з транспортного планування, львів’яни та приватні перевізники розробили за два роки план повної відмови Львова від маршрутних таксі із подальшим переходом на тролейбуси, електроавтобуси та автобуси з більшою пасажиромісткістю, які курсуватимуть за чітко визначеним графіком.

Проте за його словами, за два роки зробити це неможливо, тому депутати продовжили напрацювання плану повної відмови від маршруток на 5 років.

Відтак виконавчий орган міської ради має підготувати дорожню карту щодо вирішення питань, порушених у цій електронній петиції.

Зазначимо, електронну петицію щодо відмови від міських маршруток зареєструвала 21 січня Меленчук Анна Володимирівна. Її підписали 643 людини із 500 необхідних для того, аби міськрада її розглянула.

В ній авторка також вимагає, аби весь громадський транспорт обладнали пандусами та спеціальними місцями для людей з інвалідністю, а на зупинках встановили електронне табло з часом прибуття транспорту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *