ОСТАННІ НОВИНИ

Як на Львівщині небайдужі мешканці рятують змерзлих лелек

Дарина Смеречанська

|

Небайдужі мешканці Львівщини об’єдналися в громадську ініціативу «Лелека», щоби допомогти пережити березневі морози цим перелітним птахам, повідомляє Львівський портал.

Бузьки потерпають від холоду, а також  мають обмежений доступ до кормової бази, тому місцеві жителі вирішили взятися за порятунок пернатих зібрали для цього більше 50 тис. грн.

Зокрема, активісти постелили сіно біля місця, де облаштувалися змерзлі лелеки у Верблянах Яворівського району, а також залишили їм їжу.

На Бродівщині волонтери також рятують змерзлих птахів.

«Бродівський район не пасе задніх», – пишуть активісти, оприлюднюючи фото.

Активісти зазначають, що у Кам’янко-Бузькому районі також роблять годівниці.

«У Кам’янці-Бузькій біля озера також знайшли семеро лелек, є травмована лелека (сліди на снігу від лап в крові). Кажуть зграя збільшується, прилітають ще. Є кілька знесилених, але ще невідомо чи залишаться на місці. Там теж люди підгодовують. По інших навколишніх селах не підтвердилася інформація про лелек», – поінформувала Люба Гоц.

Окрім цього, волонтери оприлюднили фото виявлених лелек на Сокальському сміттєзвалищі, для яких також закупили харчі.

Усіх, хто небайдужий до долі цих величних птахів, закликають долучатися до цієї ініціативи.

«Нам потрібні волонтери! Маєте можливість допомогти, чи ви на авто, об’єднуйтесь через нашу ініціативу. На корм птахам ми компенсовуємо кошти», – зауважує координатор активістів Роман Тузяк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *