ОСТАННІ НОВИНИ

Україна розірвала програму економічного співробітництва з РФ

Омелян Шевчук

|

Після чотирьох років анексії Росією Криму та збройного конфлікту на Донбасі Уряд припинив дію Програми економічного співробітництва між Україною і РФ. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі КМУ.

 

«21 березня Уряд підтримав пропозицію Мінекономрозвитку про припинення дії Програми економічного співробітництва між Україною та Російською Федерацією на 2011-2020 роки», – йдеться у повідомленні.

Припинення дії Програми є частиною комплексу заходів Уряду України, спрямованих на протидію агресивній політиці РФ в загальнополітичному контексті і в торговельно-економічній сфері зокрема. Дії, які протягом останніх кількох років РФ систематично вживає щодо України, прямо суперечать заявленим у Програмі цілям розвитку співробітництва між країнами.

Починаючи із кінця 2015 року, РФ послідовно здійснює торговельну та транзитну агресію щодо України:

одностороннє припинення Договору про зону вільної торгівлі в рамках СНД для України, у зв’язку з чим до товарів походженням з України застосовується ввізне мито у розмірі ставок Єдиного митного тарифу ЄАЕС;

заборона на імпорт для деяких видів сільськогосподарської продукції, сировини і продуктів харчування, у тому числі походженням з України;

фактичне блокування транзиту українських товарів територією Російської Федерації.

Варто також додати, що питання щодо необхідності зупинення дії Програми економічного співробітництва підтримане на засіданні 28 грудня 2017 року членами Робочої групи з моніторингу торговельних відносин із РФ, створеної при Раді з міжнародної торгівлі.

Раніше повідомлялося, що Уряд готовий розірвати економічне співробітництво з Росією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *