ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам компенсовуватимуть вартість проїзду, якщо електротранспорт поламався чи потрапив у ДТП?

Наталя Дуляба

|

У Львові хочуть запровадити компенсацію вартості проїзду пасажирам, якщо електротранспорт зупинився через ДТП,  поломку, і вони не доїхали до своєї зупинки. Про це кореспонденту Львівського порталу сьогодні, 21 березня, повідомив заступник голови інженерної комісії Львівської міськради Віталій Свінціцький.

 

«Вчора до нас на комісію звернулися громадськість та активісти, які хочуть долучитися до розробки процедури положення повернення вартості за невикористаний проїзд в електротранспорті. Адже згідно з Правилами користування міським електричним транспортом у Львові, «Львівелектротранс» тепер передбачає таку можливість, але після 30-хвилинного вимушеного простою тролейбуса чи трамвая із вини третіх осіб. Загалом щодо цього у громадськості є багато заперечень»,  – зазначив Віталій Свінціцький.

Як пояснив у коментарі Львівському порталу речник ЛКП «Львівелектротранс» Іван Бондар, наразі на підприємстві не приймали остаточних рішень щодо Правил користування міським електричним транспортом і, відповідно, щодо компенсації вартості такого неповного проїзду.

«До 14 березня тривала консультація з громадськістю щодо проекту Правил, під час яких кожен охочий міг надіслати нам через ЦНАП свої зауваження. Такі пропозиції та зауваження ми отримали, будемо їх опрацьовувати. Як тільки буде готовий проект, ми його представимо, наразі ще рішень остаточних ніхто не приймав.

Хоча з ідеєю щодо запровадження процедури компенсації за неповний проїзд виступив саме «Львівелектротранс». Вона може бути у вигляді компенсаційного квитка чи, можливо, в якомусь іншому вигляді. Однак сьогодні ми не бачимо ефективного механізму, який би дозволив забезпечити таку компенсацію. Тому якщо громадськість запропонує хоча б напівготовий механізм, ми готові його опрацювати, так само як і готові співпрацювати у цьому напрямку», – пояснив Іван Бондар.

Нагадаємо, раніше Львівський портал писав статтю, в якій розповідається про те, скільки «Львівелектротранс» недоотримує коштів через автівки, що блокують проїзд для трамваїв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *