ОСТАННІ НОВИНИ

Дороги на Львівщині найдорожчі в Україні та з найменшим гаранійним терміном експлуатації

Омелян Шевчук

|

Відразу чотири ремонти доріг Львівщини потрапили у список 10 найдорожчих контрактів 2017 року в Україні (із найдорожчою вартістю одного кілометру шляху). При цьому гарантійні терміни експлуатації на Львівщині чи не найменші в країні. Такі дані оприлюднила директор Національного секретаріату CoST Ukraine Наталія Форсюк в колонці видання «Новое время».

 

Згідно оприлюднених даних, у сусідній Тернопільщині гарантія підрядника ТОВ ПБС на ремонт дороги становить 11 років, а на Львівщині у ТОВ «Автомагістраль південь» та ТОВ «ОНУР» гарантія діє всього три роки. Більше того, при ремонті доріг на Львівщині польською компанією DROG-BUD Spolka z ograniczona odpowiedzialnoscia  терміни експлуатації взагалі не були визначені.

Також стало відомо, що середня вартість одного кілометра дороги серед 10 найбільших дорожніх контрактів складає 12,23 млн грн.

Як повідомляв Львівський портал раніше, непрозорість проведення тендерів на виконання дорожніх робіт призводить до того, що державні кошти «розпилюють» між собою три монополісти, які фактично займаються перекачуванням мільярдів бюджетних грошей, а на їх рахунках «осідає» не менше 15% виграних тендерів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *