ОСТАННІ НОВИНИ

Для музичних шкіл Львова закуплять нові музичні інструменти

Юлія Шпак

|

У Львові виділили 3,5 мільйона гривень на закупівлю музичних інструментів для музичних шкіл. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

Задля розвитку якісної нової початкової музичної та мистецької освіти у міста Львові цього року на сесії Львівської міської ради затвердили Програму придбання музичних інструментів та обладнання початковими спеціалізованими мистецькими навчальними закладами міста Львова на 2018-2020 роки.

«Програма напрацьовувалася у тісній співпраці з представниками громадськості, фахівцями, також активно була залучена Львівська консерваторія та представники Львівської філармонії. Ми коли говоримо про музичну, мистецьку освіту у нашому місті, то ми говоримо не лише про поточну діяльність музичних шкіл, а дивимося ширше, глибше і дивимося в розрізі екосистеми міста і культури міста зокрема.

Вперше в міському бюджеті виділено таку велику суму, як 3,5 млн грн, на закупівлю музичних інструментів. Коли ми говоримо, що в нашому місті є 14 мистецьких шкіл, постало питання правильного та ефективного розподілу коштів.

Відтак, було утворено робочу групу, яка напрацювала програму і, власне, в програмі було передбачено, що музичні та мистецькі школи подають заповнені форми щодо необхідності закупівлі музичних інструментів та сучасного обладнання. Отримавши від наших 14 шкіл заявок на 12 млн 770 тис грн. Конкурсна комісія мала не легку місію проаналізувати кожну заявку.

За рішенням комісії в три музичні школи буде куплено три нових роялі за потребою, на що орієнтовно з 3,5 млн грн буде витрачено приблизно 1,5 млн грн. Чому приблизно, тому що це є тендерна процедура вартість рояля буде сягати залежно від марки. І 800 тис грн з цієї суми будуть скеровані на покупку техніки, яку потрібно в школах: комп’ютери, принтери, інтерактивні панелі. І є 1,2 млн грн, на які ми плануємо зробити реставрацію наявних музичних інструментів у школах.

«Ми живемо в чудовому місті з прекрасними традиціями, які привели нас до статусу культурної столиці України. Відповідно до цього статусу, ми повинні дбати наш статус завтра і в подальшому. І хто, як не наші діти, не наше молоде покоління повинні виховуватися в належних умовах, за належних, якісних обладнань, інструментів для того, щоб в подальшому творити належного професійного рівня музику»,- Остап Майчик, проректор з науково-педагогічної, виховної роботи та міжнародних зв’язків Львівської національної музичної академії ім. М.В. Лисенка.

«Робота з молоддю дуже відповідальна. У Львові відбулася така допомога в реалізації цієї великої програми в підтримці музичних шкіл. Я вважаю, що в Україні це єдине місто, яке дозволило це зробити.

Ця сума грошей, яка виділена на закупівлю нових інструментів, – це є початок чогось великого»,- Іоланта Пришляк, заступник генерального директора Львівської філармонії.

Програма придбання музичних інструментів та обладнання зумовлена потребою оновлення музичного інструментарію та обладнання мистецьких шкіл, підпорядкованих управлінню культури Львівської міської ради. Прийняття комплексної Програми забезпечить розвиток якісної початкової музичної та мистецької освіти у місті Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *