ОСТАННІ НОВИНИ

У Мостиському районі рятувальники облаштували замерзаючим лелекам гнізда

Олександр Косик

|

У Мостиському районі рятувальники разом із місцевими мешканцями облаштували місце для перебування лелек. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДСНС України у Львівській області.

 

Вчора, 19 березня, о 18:16 до рятувальників надійшло повідомлення, що в полі між селі Годині та селі Волиця Мостиського району знаходилася група з близько 50 лелек.  Птахи через складні погодні умови потребували допомоги.

Рятувальники разом з місцевими жителями облаштували місце для перебування лелек, поклали туди сіна та забезпечили птахів кормом.

«Ви також можете долучитися до порятунку лелек у снігову холодну погоду. Якщо ви знайдете кілька чи більшу групу птахів, то повідомте про місце їх розміщення представників органів місцевого самоврядування, керівників громадської природоохоронної організації або просто небайдужих людей», – закликають в управлінні ДСНС.

Нагадуємо, що птахів не можна лякати, не слід підходити до них ближче, як на десять метрів. Кожен наступний їх політ – це витрата енергії. А це дуже небезпечно для їх життя саме зараз, бо вони виснажені не лише перельотом, але і холодною, голодною і сніжною погодою.

На відстані 10-15 м до місця розташування птахів очистіть невелику ділянку землі та застеліть її соломою, сіном, хмизом, дрібними гілками, тощо. Саме там можна буде врятуватися більшій кількості птахів. На це місце приносьте птахам їсти: відходи риби чи м’яса, однак не давайте свинину і сало. Лелеки споживають тваринну їжу, проте птахів можна годувати і сумішшю вареної картоплі з необсмаженим насінням соняшника, зерно, хліб.

В свою чергу нардеп Оксана Юринець написала на своїй сторінці у Facebook про схожу ситуацію у Яворівському районі

«Друзі, напевно вперше проситиму про таку допомогу. Подзвонили родичі з Яворівщини. Там, як в інших деяких місцях області мерзнуть лелеки. Не 10, не 20, навіть не півсотні. Більше як 200 птахів. Села Вербляни, Завадів … Люди допомагають чим можуть. Але банально бракує продуктів. Ми вже говорили з екологами. Порадили купити дрібної риби, м’ясних субпродуктів, трохи хліба. Без них лелеки не виживуть», – написала депутатка.

Фото: ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *