ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові судитимуть чоловіка, що незаконно привласнив нерухомість за майже півтора мільйони гривень

Олександр Косик

|

У Львові перед судом постане зловмисник, причетний до заволодіння комунальною власністю. Внаслідок його дій територіальній громаді завдано збитки на суму в понад 1 400 000 гривень. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

 

Працівники управління захисту економіки у Львівській області та слідчі Франківського відділу поліції за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №3, викрили 36-річного львів’янина, який незаконно заволодів нежитловим приміщенням комунальної власності міста Львів.

Як встановили правоохоронці, зловмисник подав до органів державної реєстрації підроблені документи про право власності на об’єкт, хоч достовірно знав, що ця нерухомість йому не належить. Згодом чоловік продав зазначене приміщення, а виручені кошти легалізував. Внаслідок незаконної оборудки територіальна громада міста зазнала збитки на суму в понад 1,4 мільйона гривень.

Незаконно отримавши у власність приміщення, чоловік у подальшому його відразу ж продав, а виручені кошти від незаконно здобутого майна легалізував. Від такої оборудки територіальна громада міста Львова зазнала збитків на суму у понад 1,4 мільйона гривень.

Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні правопорушень за ч.4 ст. 190 (шахрайство), ч.1 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) та ч.4 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене статтями, – позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Обвинувальний акт скеровано на розгляд в суд. На незаконно відчужене приміщення правоохоронцями накладено арешт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *