ОСТАННІ НОВИНИ

Чиновники Садового гальмують встановлення меморіальної таблиці Герою Небесної сотні, - депутат

Соломія Головіна

|

У Львівській міській раді блокують встановлення меморіальної таблиці Герою Небесної Сотні Дмитру Чернявському. Про це сьогодні, 20 березня, під час сесійного засідання заявив депутат Львівської обласної ради Олег Панькевич, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Власне, виконком ЛМР погодив встановлення цієї дошки на фасаді економічного факультету Франкового вишу ще у 2016 році. Але питання чомусь «зависло».

«Дмитрові Чернявському у березні мало виповнитися 26 років, однак він назавжди залишиться 22-річним. 13 березня 2014 року у Донецьку під час охорони мітингу його зарізали московські «відморозки». Він став першим із Героїв Небесної Сотні і першим загиблим від рук російських окупантів. Герой навчався у Львові, сюди перебралися після окупації Донецька його батьки. Але вони не можуть гідно вшанувати пам’ять свого сина. Чиновники Садового створюють перешкоди для встановлення таблиці, хоч вже готовий проект. Я не дивуюся, що на Донечччині в рідному місті Героя Артемівську (нині ‒ Бахмуті) влада не хоче назвати вулицю його ім’ям. Але хочу нагадати: коли Дмитро здійснив свій подвиг у Донецьку, на Львівщині казали, що “Львів гаваріт па-рускі», – наголосив Олег Панькевич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *