ОСТАННІ НОВИНИ

Наближене до Медведчука підприємство хоче отримати в користування угіддя на Львівщині?

Наталя Дуляба

|

ТзОВ «Мисливське господарство «Надбужжя», яке пов’язують із Віктором Медведчуком, хоче взяти не менш, як на 15 років у користування мисливські угіддя на території Бродівського та Золочівського районів. Про це Львівському порталу повідомив заступник голови громадської організації «Громада та ініціатива» Віталій Горбатенко.

 

14 березня 2018 року члени комісії Львівської облради з питань екології, природних ресурсів та рекреації розглядали звернення ТзОВ «Мисливське господарство «Надбужжя» щодо надання дозволу на користування мисливськими угіддями, площею понад 16 тисяч га.

Як зазначив Віталій Горбатенко, мешканці Золочівського району, на території якого знаходиться частина мисливських угідь, виступили категорично проти повторного дозволу ТзОВ «Мисливське господарство «Надбужжя». Проти цього навіть зібрали понад 400 підписів.

«Місцеві мешканці давно називають об’єкти, які розташовані на цих угіддях, «дачею Медведчука». На початку 2000-х ці угіддя були виділені під тиском. Дуже часто там проводили «царські полювання», «регіонали» прилітали гелікоптерами, розважалися там. Селянам на території угіддя практично не дозволяли збирати гриби чи ягоди, а кабани розривали господарські угіддя фермерів, які межували з цими угіддями. Відповідно, мешканці Золочівського району виступили категорично проти повторного надання в користування угідь, було зібрано більше 400 підписів. Це питання (про надання дозволу ТзОВ «Мисливське господарство «Надбужжя» на користування угіддями, – ред.) розглядали на сесії облради у 2016 році. Тоді керівник цього підприємства підтвердив, що його син є помічником одіозного Михайла Добкіна. І це – факт», – розповів Віталій Горбатенко.

Також Горбатенко зазначив, що перед тим, як приймати рішення щодо цих мисливських угідь, свої дозволи повинні дати Золочівська і Бродівська районні ради. Однак тут теж відбулися порушення:

«Голова Золочівської райради особисто відповів листом, не подавши це питання на розгляд сесії. А зробив він це тому, що, за моїми даними, він сам полює разом із членами цього товариства. Голова Бродівської райради відповів, що, мовляв, рада не заперечує проти надання у користування угідь цьому мисливському товариству, але він навіть не поставив це питання до порядку денного. Тому тут відбувається певна маніпуляція цими угіддями», – додав Віталій Горбатенко.

Як пояснив Львівському порталу голова обласної комісії з питань екології природних ресурсів та рекреації Юрій Гудима, питання про надання ТзОВ «Мисливське господарство «Надбужжя» дозволу на користування мисливськими угіддями члени комісії розглядали, але воно не набрало  достатньої кількості голосів. Відтак на розгляд сесії Львівської обласної ради наразі його не виноситимуть.

«Золочівська і Бродівська райради не заперечують проти надання такого дозволу, але був лист департаменту екології, у якому йшлося, що землі природного парку «Північне Поділля» накладаються на межі цього мисливського угіддя. Тому ми відправили це питання на доопрацювання в департамент екології Львівської ОДА», – зауважив Юрій Гудима.

Зазначимо, територія національного природного парку «Північне Поділля» охороняється державою і на ній заборонено полювання.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ТзОВ «Мисливське господарство «Надбужжя» зареєстроване у селі Сасів Золочівського району. Його засновниками є Любов Гончарова та Олег Плешков.

Фото: volyn.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *