ОСТАННІ НОВИНИ

Колишньому працівнику ДАІ, що біля церкви Андрія насмерть збив жінку, винесли пом’якшений вирок

Олександр Косик

|

Екс-правоохоронцю, який у центрі Львова 18 червня 2017 року в’їхав у натовп людей та на смерть збив жінку, Галицький районний суд призначив покарання – два роки умовного терміну. Про це пише Вголос з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

 

У рішенні суду повідомляється, що водій керував справним автомобілем, а ДТП сталась тому, що він порушив правила дорожнього руху.

«В судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю. При цьому вказав, що дійсно 18.06.2017 року приблизно о 11 годині 00 хвилини, керуючи автомобілем марки Тoyota Land Cruiser 120 та виїжджаючи ним з місця паркування – площі Соборної, 3 у м. Львові, здійснив наїзд на двох пішоходів. У вчиненому щиро розкаюється. Просить суворо не карати», – йдеться у судовому рішенні.

Суд також зобов’язав винуватця ДТП сплатити постраждалій, яка вижила, 250 тисяч грн моральної шкоди. Це суд врахував, як пом’якшувальну обставину.

«Обираючи вид та міру покарання обвинуваченому, суд враховує характер та ступінь тяжкості вчиненого ним злочину, особу обвинуваченого: на обліку в лікаря психіатра та нарколога не перебуває, за місцем проживання скарг не було, відшкодував завдану матеріальну шкоду потерпілим, бере участь у благодійній та волонтерській діяльності. Пом’якшуючими обставинами для обвинуваченого суд визнає щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину та відшкодування потерпілим матеріальних збитків», – йдеться у документі.

Обтяжуючих для покарання обставин суд не виявив.

«Суд вирішив визнати обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.286 КК України, та призначити йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі із позбавленням права керування транспортним засобом терміном на один рік. На підставі ст.75 КК України звільнити засудженого від відбування основного покарання за злочин передбачений ч.2 ст.286 КК України з випробуванням, призначивши йому іспитовий термін тривалістю два роки», – йдеться у судовому рішенні.

Нагадаємо, трагічна аварія трапилась у червні 2017 року біля церкви Святого Андрія Первозванного. Водій позашляховика, не впоравшись з керуванням, збив двох жінок, одна з яких померла на місці події. Винуватцем ДТП виявився колишній працівник ДАІ.

Фото: Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *