ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони хоче стягнути 5,4 мільйона з Львівського бронетанкового за двигуни для ЗСУ

Юлія Шпак

|

Міністерство оборони звернулося з позовом до Львівського бронетанкового заводу про стягнення на суму 5,4 мільйона гривень за двигуни для ЗСУ. Про це йдеться в ухвалах Господарського суду Києва, передає Економічна правда.

 

Згідно з матеріалами справи у грудні 2015 року Міноборони придбало двигуни у Львівського бронетанкового заводу. Договір був засекречений. Умови договору не оприлюднюються.

З позову Міноборони стає зрозумілим, що чиновники засумнівалися у якості двигунів та справедливості ціни.

Разом з тим, паралельно триває кримінальне провадження Національного антикорупційного бюро, під час якого було встановлено, що за угодою з господарської справи чиновники Міноборони та ЛБТЗ організували закупівлю використаних двигунів В-46-6, як нових на суму 28,5 млн гривень.

«Зібрані слідством докази свідчать про те, що насправді двигуни надійшли на завод від третьої сторони без жодних документів; договір із ТОВ був фіктивний, а двигуни — не новими, а вживаними. До того ж, ці самі двигуни у 2008–2009 роках вже були реалізовані підприємствам на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міністерства оборони», – інформує НАБУ.

«За результатами проведення низки експертиз — економічної, комплексної судової автотехнічної, трасологічної, товарознавчої експертизи двигунів — слідство уточнило розмір збитків, завданих державі через корупційне правопорушення. Вони перевищують більш ніж 14,15 млн грн.», – додає відомство.

Нагадаємо, 14 липня працівники НАБУ затримали директора бронетанкового заводу Романа Тимківа та його заступника Олега Ткаченка. За даними НАБУ, керівництво заводу причетне до закупівлі вживаних моторів до танків Т-72 замість нових. У цій справі також затримали ще трьох осіб: генерал-майора і полковника з ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ, засновника приватної фірми.

Також 15 липня директору ЛБЗ Роману Тимківу було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 2 місяці з можливістю внесення застави у розмірі 2 млн грн, його заступнику призначено арешт на 60 днів з можливістю внесення застави у сумі 1,8 млн грн.

Також вчора повідомлялося, що НАБУ завершило досудове розслідування у справі Львівського бронетанкового заводу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *