ОСТАННІ НОВИНИ

Українським спортсменам заборонили брати участь в усіх змаганнях на території Росії

Вероніка Рой

|

Міністр молоді і спорту України Ігор Жданов підписав наказ, який забороняє українським спортсменам брати участь в усіх змаганнях, які відбуваються на території Росії. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

Міністр нагадав, що два роки тому ми розробили і видали наказ Міністерства, який стосувався участі спортсменів української збірної у спортивних змаганнях, які проходять на території Росії.

«Ми говорили «так» офіційним змаганням, чемпіонатам світу і Європи, етапам Кубків світу, іншим турнірам, які організовують міжнародні спортивні федерації, які є частиною лізензійних змагань.Ми говорили «ні» комерційним змаганням, сумнівним приватним кубкам, які часто організовують російські бізнесмени, і які не проходять під патронатом міжнародних федерацій. За ці два роки прапор України піднімався на території Росії десятки разів, лунав наш гімн», – написав він.

Також він зазначив, що сьогодення вимагає від нас більш рішучих дій.

«Я підписав новий наказ – про те, що згідно із нещодавно прийнятим законом України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях», українські спортсмени не братимуть участь в жодних змаганнях, що проходять на території РФ», – йдеться у повідомленні Міністра

Також Ігор Жданов зазначив, що змагання в Росії, з оглядом на внутрішню і зовнішню політику цієї держави, є просто небезпечними для наших спортсменів.

«Міністерство молоді та спорту та я, як міністр, закликаємо міжнародні федерації не призначати змагань на території країни, де систематично нехтують міжнародним законодавством у сфері спорту, та яка є порушником кодексу ВАДА. Агресори і порушники мають бути вигнаними з арени світового спорту», – додав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *