ОСТАННІ НОВИНИ

Головний медик Львівщини сподівається, що єдина диспетчерська «швидкої» запрацює цього року

Соломія Головіна

|

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак пояснила, чому диспетчерську екстреної меддопомоги Львівщини так і не вдалося відкрити минулого року. Про це вона розповіла сьогодні, 14 березня, під час прес-конференції, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як вона зауважила, відкриття загальмувала неефективна робота керівника екстреної медицини Львівщини Володимира Похмурського:

«Минулого року обласна рада з подання Львівської облдержадміністрації передбачила в бюджету кошти на придбання транспорту і центральну диспетчерську. На превеликий жаль, через неефективне керівництво гендиректора Львівського обласного центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимира Похмурського надто довго готувалося технічне завдання, тривала розробка проектно-кошторисної документації. Тобто, керівник не займався безпосередньо тим, щоб це швидко зробити. В кінцевому результаті тендер був оголошений достатньо пізно, подалося сім чи вісім компаній, дві фірми заблокували торги в Антимонопольному комітеті. Ми зробили зустріч з усіма учасниками процедури, зібрали усіх у Львові…Антимонопольний комітет, коли розглядав ці скарги, скасував торги в силу того, що там була недобросовісна конкуренція».

Також Ірина Микичак висловила сподівання, що цього року диспетчерську таки вдасться відкрити.

«Ми звернулися до облради і, думаю, що на найближчому сесійному засіданні, якщо розглядатиметься питання уточнення бюджету, буде передбачено кошти. Ми орієнтуємося на 25 млн грн на транспорт і диспетчерську, щоб все-таки її цього року зробити», – наголосила головний медик області.

Як повідомляв Львівський портал, торік у Львові повинна була запрацювати центральна диспетчерська швидкої допомоги, яка мала б приймати виклики за телефоном «103» зі всієї області. Однак цього так і не відбулося.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *